петък, 8 март 2013 г.

В София-партия на протестиращите,във Варна разделение и скандали.


В София-партия на протестиращите,във Варна разделение и скандали.

На 3 март на протеста на „Орлов мост” беше обявено създаването на гражданска инициатива „Орлов мост - народъ в единство”.
Още тогава разбрах,че не трябва да се залъгваме,че това не  е полагането на основи на нова партия.
Днес вече групата от  "Орлов мост"и сие,общо около 40 мераклии за власт от протестите в столицата и околните градове се организираха  в залата на синдикат "Подкрепа" и решиха единодушно, че трябва бързо да подготвят и координират нещата, за да могат да се класират за участие още на този парламентарен вот- на изборите на 12 май.
До два дни  ще решат свикване на общонародно събрание на което да бъде уточнено по какъв начин ще се тръгне към избори. Регистрацията за извънредните парламентарни избори  приключва на 28 март.
Явно ще се наложи да ползават за носител някоя съществуваща партия  според Росен Димитров.
Столичани са опитни във вземането и ползването на властта,а варненци са като риби на сухо.
Въпреки,че бяха първи в страната и си изгониха кмета, кметски хора си стоят на топло,никой не си е отишъл,дори вечните архитекти  си управляват,а протестиращите са разединени от внедрени  хора,вече  вземащи връх.Цялата  бюрокрация на Йорданов се спотайва.
 Във Варна протестиращите се срещнаха с общинарите и се изпокараха отново.Явно не са в състояние да поделят властта.
Почти са били убедени от общинските съветници от ГЕРБ да ги оставят да работят за "благото на града".
Общинският съвет трябва да избере за временно изпълняващ длъжността  кмет на Варна, който да управлява града поне няколко месеца, между петимата заместници на сваления насилствено от варненци Кирил Йорданов - доц. д-р Христо Бозов, Богдан Караденчев, Арх. Димитър Николов, Антон Жожев и Калинка Попстефанов,а,дали и кого искат могат да кажат в анкетата.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога