четвъртък, 13 декември 2012 г.

Драматични планетарни събития.

Драматични планетарни събития.

 Една от основните причини за охлаждането в Европа, Африка и Близкия изток, е свиването на леда в Арктика. Изчезването на огромни количества лед в Баренцово море, Карско море и северната част на Русия води до появата в Арктика на антициклони, които се установяват над голяма част от континента.
 Мащабно топене на леда в Арктика и Антарктика, и стабилното отстъпление на глетчерите в планините е факт и ако този процес не спре в бъдеще може да очакваме драматични планетарни събития. За осем години е загубена ледена маса в размер на близо 4,3 трилиона тона и морското равнище се е увеличил до 12 мм. В някои най-горещи години, то се е издигнало до 2-3 мм.
Скоростта на топене на леда се увеличава. След 30-40 години, Северния ледовит океан ще остане без лед през летните месеци. Обяснение защо са изключително студени зимите в Европа било увеличението площта на чиста вода,появяване на повече "тъмни"петна и поглъщане на повече слънчева светлина. Това означавало повече топлина в океана, което водело до промяна в циркулацията на въздушните маси.
  Доста смътно обяснение особено в частта за циркулацията на въздушните маси. Като се има предвид и топенето на планинските ледници, то морското равнище може да нарасне до 2100 до 1,5 метра. А това означава универсална планетарна катастрофа. Ще бъдат залети Холандия, северна Германия, Лондон, руския Далечен изток, Шанхай, Бангладеш, Флорида, Малдивските острови,Ню Йорк.
  Докторът на физико-математическите науки Андрей Белоцерковски твърди че топенето на леда променя солеността, и следователно плътността на водата, и може да се променя посоката на океанските течения, така че в Европа може да настъпи най-сериозният студен модул, защото щял да промени пътя на "Гълфстрийм".Той продължава че ако дойде застудяване, "водата отново започва да се замразява, ледът ще се възстанови,ще се възстанови и плътността водата."
 Докторът на физико-математическите науки Абдусаматов от Пулковската обсерватория на Руската академия на науките твърди, че през 2014 г. на Земята ще започне рязко застудяване. Новият малък ледников период ще продължи поне 2 века и буквално ще замрази света.
 Пикът на замръзването ще е през 2055 г.,и средната температура ще спадне с 1-1,5 градуса, а земната повърхност ще е покрита много по-дълго със сняг, който ще отразява слънчевите лъчи обратно в Космоса. Положението в средата на XXI в. ще напомня много на т. нар. Маундеров минимум, продължил приблизително от 1645 до 1715 година, смята изследователят от Пулковската обсерватория. Тогава в Европа е било изключително студено, а северните страни изгубили много хора за сметка на миграцията и глада. Кой учен каква статистика чете не е ясно.
ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога