вторник, 5 май 2015 г.

CNN,THE WASHINGTON TIMES,Royal Bank of Scotland и CrossBorder Capital с вещаят мрачни перспективи за Запада.

Руски  инвеститори са изтеглили от своите сметки във Великобритания 356 млрд. долара през последните 15 месеца, съобщава The Times. През последните три месеца руснаците са изнесли от Острова общо 68 млрд. долара, но данните на CrossBorder не показват, в каква посока са поели тези капитали. Само през март от Острова са изтекли 24 млрд. долара руски капитали.
CrossBorder  посочва, че основните причини са три: санкциите против Русия, страховете около референдума за независимост в Шотландия и сегашната несигурност около резултатите на изборите във Великобритания.
Според анализи на Royal Bank of Scotland, при евентуална победа на лейбъристката партия и перспективата за увеличаване с около 20 млрд. паунда годишно на държавните заеми изтичането на капитали ще се засили.
Според консултантската агенция CrossBorder Capital, ако темпото на изтичане на капитали се запази, тази тенденция ще застраши стабилността на британската лира и ще предизвика сътресение на валутния пазар.
"Тези инвеститори, които са предприели риска да вложат в руските пазари през изминалата година, сега се усмихват доволно, тъй като курсът на рублата стремително расте спрямо този на долара съобщиха CNN. Русия е привлекателна за инвеститорите, въпреки наложените срещу нея санкции и това едва ли ще се промени в бъдеще, добавя медията, позовавайки се на експерти в областта.
Централната банка на Русия тази седмица публикува в сайта си информация, че през март Русия е закупила около 30 тона злато и златният й запас е вече 1 238 тона. Москва трупа златни запаси, защото това ще повиши стойността на рублата и ще я направи по-стабилна пише THE WASHINGTON TIMES.
Американската икономическа слабост прерасна във военна и и геополитическа слабост на световната арена. Вижте какво се случва днес – опасните държави вече не се плашат от САЩ, защото Америка е разорена държава! И това е само началото. Макиавели беше казал: “По-добре е да се страхуват от теб, отколкото да те обичат”. Опасявам се, че днес от Америка никой вече не се бои и никой не я обича.
ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com