петък, 27 март 2015 г.

Чечения ще търси правото на доставки на оръжие за Мексико, въпреки забраната за Кремъл.

Говорителят на парламента на Чечения Дукувах Абдурахманов каза, че в случай на доставка на оръжия от Вашингтон до Киев, Грозни възнамерява да получи разрешение от Държавната Дума  на Съвета федерация за ответни мерки,съобщи"Интерфакс".
 Дукуваха Абдурахманов заплаши, че ако САЩ започнат да въоръжават Украйна, ще започне да доставя оръжие на "мексикански партизани" за борба за щатите, които някога са били част от Мексико.
Чеченският политик реагира на решението на американския Конгрес от 24 март, призоваващо президента Барак Обама да започне да изпраща оръжие на Украйна, за да се защити от руска агресия.
"Доставката на въоръжение в Украйна ще бъде възприета от нас като сигнал за ответни адекватни действия - ще започнем доставки на най-ново въоръжение за Мессико за подновяване на споровете за правния статут на анексираните от САЩ територии, където днес се намират американските щати Калифорния, Ню Мексико, Аризона, Невада, Юта, Колорадо и части от Уайоминг", изрежда чеченският лидер.
"Запазваме си правото за провеждане в Русия, Мексико или Америка на конференции за повдигане на въпроса за отделяне на изброените американски щати и доставяне там на въоръжение за партизаните", обясни още Абдурахманов.
"Ако ще да доставя оръжия на съседните страни, които някога са били част от Съветския съюз, ние ще започнем да правим  същото," - каза Абдурахманов. "Чеченската република не може да направи това, но ние планираме през Държавната дума и Съвета на федерацията да започнм това, което Конгресът на САЩ предлага",каза той. Освен САЩ, той заплаши  и други западни страни, които, според него, се намесват във вътрешните работи на Русия.
Ако те не спрат и ние имаме какво да кажем в Англия за Шотландия и Уелс, има какво да кажем територии, заграбени от тях. Можем да отидем във всяка страна, във Франция, Германия" - добави той.
 Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков заяви по-рано, че "субектите на Руската федерация не могат да осигуряват специално оборудване." Според него, "това не е възможно в рамките на закона."
Въпреки това, Песков увери, че Русия ще реагира на приемането на новата американска стратегия за сигурност и ще се вземат под внимание рисковете и заплахите  в областта на националната сигурност.

ВЗРИВ И ПОЖАРИ В МАНХАТЪН,НЮ ЙОРК.


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога