вторник, 23 декември 2014 г.

Грипът мутира. Защитата на противогрипната ваксина ще е ниска.


Грипът през зимата на 2014 в края на декември, мутира и ще разболява повече хора,разбрахме от  главен държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.
"Грипът от тип А "Тексас" Н3N2 генетично е доста по-различен  от включения във ваксината. Именно на тези промени ще се дължат и нежеланите тенденции - повече болни и повече пациенти с по-тежко протичане на болестта" , разясни д.р Кунчев.
Грипът "Тексас",  заедно с познатия "Калифорния",(свински), е мутирал. Защитата на противогрипната ваксина ще е по-ниска, заразата ще разболява повече хора и случаите на тежко протичане на болестта ще са над нормалното ниво, според д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.
Новината идвала от Центъра за контрол на заболяванията в американския град Атланта ,защото каквото се случвало там, същото се наблюдавало и всяка зима в Европа и България.
"В момента разпространението на типа А "Тексас" Н3N2 в Северна Америка е много високо и на него се дължат 90 на сто от заболелите, а в останалите 10% се наблюдава "Калифорния" H1N1". Очакваме такова развитие и в България", посочи още експертът. Епидемия у нас може да се очаква чак в края на януари.

ГРИП.СИМПТОМИ.ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ГРИП.ЛЕЧЕНИЕ НА ГРИП.КАК ДА РАЗЛИЧИМ НАСТИНКА ОТ ГРИП?


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога