събота, 14 юни 2014 г.

САЩ ще помагат на Башар Асад? САЩ и Иран станаха "съюзници"?

САЩ ще помагат на Башар Асад? САЩ и Иран станаха "съюзници"?


САЩ разглеждат възможността за нанасяне на въздушни удари по  екстремисти от групировката „Ислямска държава Ирак и Левант”, не само в Ирак, но и в Сирия, съобщава вестник Гардиан.
  След провала на САЩ и НАТО в Ирак,крайните ислямисти напредват  към  Багдад. Докато светът гледа Мондиала,ислямистите искат да създадат сунитски халифат от двете страни на иракско-сирийската граница.
Джихадистите от сунитската радикална група „Ислямска държава в Ирак и Леванта” напредват по три линии към иракската столица Багдад, след като засилиха контрола си над териториите, които превзеха с координирана офанзива.
Крайните ислямисти са на по-малко от 100 километра от Багдад.
До вчера САЩ обвиняваха на режима на Башар Асад,а Вашингтон бе на косъм от  военен удар по Сирия.
„В течение на 18 месеца Пентагонът разглеждаше възможността за нанасянето на удари по цели в Сирия, но този, който им бе нужен, бе Башар Асад”, коментира ситуацията Кристофър Харпър, военен анализатор. „Ислямска държава Ирак и Левант” не е била разглеждана като сериозна заплаха от Вашингтон.
 Аз бих казал,че има доста факти,че САЩ и Турция неофициално помагаха  на бойните групировки от сунитската радикална група „Ислямска държава в Ирак и Леванта” в Сирия.
Администрацията на Обама заявява, че е скептично настроена към възможността за военна намеса както в Ирак, така и в Сирия.
Представител на администрацията на президента на САЩ отбеляза, че Обама може да приеме решение за военна подкрепа на Ирак още този уикенд.
 И представете си САЩ и Иран станаха "съюзници"-по последни данни на The Guardian, в Багдад за обсъждане на помощ на Ирак в борбата с терористите от „Ислямска държава Ирак и Левант” е пристигнал известният ирански генерал Касем Сюлеймани.

„We Are One (Ole Ola)“ на Дженифър Лопес, рапърът Питбул и бразилската суперзвезда Клаудия Летите.

САЩ потвърдиха-искат война в Европа

Календар,програма на мачовете в групите на Световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 година.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога