петък, 9 май 2014 г.

Москва е обезсърченa от реакцията на Киев за пътната карта на ОССЕ за мирно решаване на кризата."Русия е обезсърчена от реакцията на предложенията  на ОССЕ,за разрешаване на кризата в Украйна от Киев", каза външният министър на Русия. Настоящите " арбитри " в страната дадоха да се разбере , че те имат своя собствена "пътна карта" за разрешаване на кризата , както и че "анти - терористичната операция " в Южна   Украйна няма да бъде спряна.
"За съжаление, първата реакция на "официален Киев", за разлика от  положителните коментари от европейските столици, са обезкуражаващи: там дават да се разбере, че не одобрявали контакти между ОССЕ и Русия , и че сегашното правителство има своя " пътна карта".
"Най- тревожното е, че "анти-терористичната операция" в Югоизтока ще продължи " - заяви руското външно министерство.
"Подобна позиция на Киев е в пряко противоречие с основния принцип на Декларацията от Женева, което започва с изискванията на прекратяване на всяко използване на сила.
 Нежеланието да се вслушат в международната общност  рискува да подкопае усилията на председателството на ОССЕ, тъй като едва ли протестиращите в югоизточната част на  Украйна ще си сътрудничат с режима, който да ги направи всички терористи, и  хвърли срещу тях армията".
"Да се прекратят всички актове на насилие трябва да бъде основен приоритет на ОССЕ , особено по отношение на участието на армията и на екстремистки групи като "Десен сектор",както е договорено в споразумението още на  21.02.2014 год. В противен случай, тези, които извършиха кървав погром в Одеса,ще решат, че могат да направят още нещо подобно."
  Руското външно министерство подчерта, че Русия е готова да продължи честно и да взема своята част от пътя към намиране на компромис по мерки от външна помощ за разрешаване на вътрешния конфликт в Украйна. " Но нашите западни партньори трябва да изпълняват задълженията си и да се гарантира , че органите на Киев са престанали да се занимават изключително с опити да се легитимират  и да започнат да преговарят с опонентите си относно начините за преодоляване на дълбоката криза на украинската държавност.
Федералната разузнавателна служба на Германия  информирала правителството на Германия,че в бандитската операция на Киев в Източна Украйна участват около 400 елитни войници на скандално известната американска частна военна компания Academi, пише  Bild am Sonntag.
Academi (до 2009 г. - Blackwater) стана  известна  в Ирак  с убийството на мирни граждани от нейни служители, контрабанда н оръжия и други престъпления.

Парад за 9 май 2014 в Русия (ВИДЕО) ,престрелки ранени и жертви в Украйна.

Кръгли маси в Украйна, под егидата на ОССЕ.

Балон на фондовия пазар на САЩ на фона на стагниращата икономика?

Тъмни облаци над главата на Плевнелиев.


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога