събота, 24 май 2014 г.

Европа трябва да се конкурира със страните от Азиатско-тихоокеанския район за руския газ,смята Милер.


Донецка и Луганска народни републики  се обединиха в  „Съюз на народни републики Новорусия”.
Подписването на документа стана на 24 май в ресторант „Шахтар Плаза”, след приключването на конгреса на „народните представители” на Николаевска, Херсонска, Днепропетровска, Донецка, Луганска и Запорожка области.
От името на Донецк документът е подписан от премиера Александър Бородай, а от страна на Луганск- от председателя на републиканското събрание Алексей Карякин.
 Новата федерална държава остава отворена за присъединяване на други области след евентуални референдуми-Харковска,Одеска,Николаевска, Херсонска, Днепропетровска и Запорожка.Най-близко до референдум се счита,че се намира Харковска  област.
 „Русия никога не е гарантирала териториалната цялост на Украйна. Затова нарушение в тази връзка на международните договорености няма и не може да има", заяви руският премиер Дмитрий Медведев в програмата "Новини в събота".
"Газпром" очаква, че сключването на договора с Китайската национална петролна корпорация (CNPC) на стойност 400 млрд. долара за доставка на газ, ще повлияе на цените на горивото в Европа, заяви президентът на руския газов концерн Алексей Милер.
Освен това Алексей Милер подчерта, че с подписването на договора е започнала конкуренцията между ЕС и страните от Азиатско-тихоокеанския район за руския газ, транспортиран по тръбопроводи.

Газовата сделка на Русия и Китай ускорява краха на долара.

Състав на Италианския национален отбор по футбол на Световно първенство в Бразилия.

Групите на Световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 година.

Календар,програма на мачовете в групите на Световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 година.

Програма на световното по футбол Бразилия 2014 на 18 юни 2014.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога