четвъртък, 15 май 2014 г.

САЩ се мъчат да провалят диалога и кръглите маси в Украйна?

САЩ се мъчат да провалят диалога и кръглите маси в Украйна?

 Администрацията на САЩ смята, че въоръжените противници на киевските власти не могат да участват в националния диалог в Украйна, заяви помощникът на президента на САЩ по въпросите за национална сигурност Сюзън Райс. „Съвършено очевидно е, че в националния диалог нямат място въоръжени елементи”, каза Райс.
 И това се случва в момент,когато от Киев,от кръглата маса се чуха трезви гласове.На първата кръгла маса нямаше представители от Донецк и Луганск.
Леонид Кравчук, отбеляза, че редица представители на Източна Украйна настояват за провеждането на форума в Донецка или Луганска област.
 Дори Юлия Тимошенко предложи следващата „кръгла маса” да се проведе в Донецк,
„ Предлагам следващата кръгла маса да се проведе в Донецк. Да се поканят широк кръг общественици. И не просто да си говорим, а да се разработят широк кръг от въпроси, за да разберат хората, че тях ги слушат и чуват”, заяви Тимошенко.
Арсений Яценюк по време на  кръглата маса отбеляза, че хората в страната са започнали да се страхуват за своето бъдеще, за бъдещето на страната, са своите семейства и това, което ще се случи на следващия ден.
В рамките на „кръглите маси”, трябва да се обходят колкото се може повече територии на Украйна. Целият състав на министерския съвет е задействан в този процес, добави украинският премиер.
Губернаторът на Донецка област Сергей Тарута предложи да бъде премахнат майданът от центъра на Киев, с цел нормализиране на ситуацията в Източна Украйна
Чуха се гласове Върховната Рада на Украйна да започне преговори с руската Държавна дума или Съвета на Федерацията.
Планът на ОССЕ е украинското правителство и привържениците на федерализацията да се въздържат от насилие,амнистия за участниците в сблъсъците, както и преговори за децентрализиране на властта и статута на руския език.
Дали Жан-Клод Юнкер,ще последва съдбата на сподвижника си от България -Борисов, да спечели изборите и да остане на резервната скамейка?

Газовата сделка на Русия и Китай ускорява краха на долара.

Турция на Ердоган в сълзотворен газ, гумени куршуми и водни оръдия.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога