понеделник, 12 май 2014 г.

Интересът на Вашингтон е нестабилност в Европа, с продължителни военни действия.

Русия налага тежки санкции на САЩ.

Донецката република иска обединение с Луганска област.

Днес Украйна  е по–близко до гражданска война,а гражданите на Украйна са пушечно месо в името на американския интерес.
Лошото е,че САЩ, покрай откъсването Украйна от Русия и Евразийския съюз, постигна по-важната си цел, да прекъсне търговските връзки на Европейския съюз с Русия и да принуди европейците да преориентират енергийните си доставки и пазарите си към САЩ,колкото и скъпо да им струва това, в опит да избегнат надвисващия над главите им  финансов колапс през следващата година.
Това обяснява непримиримостта на американците към Москва и постоянното извиване ръцете на жалките и зависими европейски политици както от ЕНП,така и от ПЕС,за санкции към Москва и ред други безумия в ущърб на европейските народи и в интерес на американците.
В интерес на Вашингтон е зона на нестабилност в Европа, с продължителни регионални бойни действия и затова американците унищожават безскрупулно Украйна, без да се интересуват от жертвите.
  Европейският съюз и Русия разчитаха на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), но  американските протежета от Киев  по заповед от Вашингтон,не приеха  предлаганата „пътна карта”; имали своя такава и продължиха бандитската антитерористична операция срещу собствения си народ.
   Мярката на стойността, досега изпълняваше американският долар. Никаква друга валута до скоро не можеше да заеме това място по технически и психологически причини.
Това нещо се промени и редица американски анализатори виждат,че развръзката наближава.Заговори се за юанът,йената и дори рублата,разговори,които до скоро бяха табу.
Държавите от БРИКС-Бразилия, Русия, Индия и Китай,вече не са респектирани от САЩ.
Барак Обама губи диалога с Бразилия,Русия, Индия,Китай.
 Ярък пример за това е гласуването на ООН от миналия месец- четири от петте членки се въздържаха, да гласуват срещу Русия,за присъединяването на Крим, и на практика застанаха срещу САЩ.

Русия налага тежки санкции на САЩ.

В Индия през този месец,най-вероятно ще изберат  лидера на опозицията, Гуджарат Нарендра Моди.
 На него през 2012 г., след антимюсюлманския погром,бе отказано влизане в Съединените щати. Самият политик, разбира се, се отнася  враждебно към САЩ - заявява, че няма желание да посети Америка.
Отношенията с Китай също отидоха на грешни позиции.
 Обама обяви ,че е обърнат към Азия ",но засили военните съюзи със недолюбваните съседи на Китай. Сега Обама ще пътува до азиатските страни - Япония, Южна Корея, Филипините и Малайзия за пръв път в последните две години.
 Въпреки първоначалните очаквания, в Китай маршрут и посещение,Обама не планира.
В същото време, анти-американската риторика,звучаща от Пекин,всяка година става все по-твърда.
Влошаване на диалога с Бразилия е още по-осезаем. Обама започна "голямата игра", за да привлекче най-големите латиноамерикански страни,но след Едуард Сноудън, отношенията между двете държави отидоха във фризера.
Фондовият пазар на САЩ отдавна не е свързан с реалните икономически показатели на компаниите и расте на фона на стагниращата икономика.
 Стагнация застигна американската икономика в началото на 2014-а година:
Доларът падна  спрямо останалите основни валути в резултат на шокиращо слабия икономически растеж в САЩ от едва 0,1% през първото тримесечие на 2014-а година.
 Предварителните данни за БВП бяха много по-слаби от прогнозите за забавяне на икономическия растеж към 1,2% от доброто темпо на растеж от 2,6% в края на 2013-а година и показват, че икономиката на САЩ всъщност е заспала дълбок "зимен сън" през първото тримесечие на настоящата година.
  Това доведе до разпродажби на долари, но на този етап новата обезценка на американската валута изглежда ограничена, тъй като се предполага, че БВП на САЩ ще поднови "отново" доброто темпо на растеж с настъпване на пролетта - икономически растеж още през второто тримесечие с и над 3%?
Брутално слабите данни за БВП на САЩ през първото тримесечие на годината оказаха нелогично малко и слабо негативно влияние върху доходността на държавните облигации в САЩ?
Надува се балона?
   Робърт Шилър, носител на  Нобелова награда за икономика обаче, смята, че резките повишения на собствения капитал  създават опасен финансов балон.
"Най-разтревожен съм за бума на фондовия пазар в САЩ. Защото нашата икономика е все още слаба и уязвима", казва той и определя финансовия и технологичния сектори като надценени!
Балоните се създават, когато инвеститорите не разбират кога покачването на цените на активите не отговаря на основните икономически фактори,а на политически и пожелателни или традиционни.
  За се спасят САЩ  са готови да отидат и към пълно хаотизиране на света.
 Основната цел на американската политика в Украйна е да спре по-нататъшното икономическо интегриране на Русия и Европа и да отдалечи и по възможност да предодврати спукването на балона на фондовия пазар в САЩ.

Русия налага тежки санкции на САЩ.

Групите на Световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 година.

Календар,програма на мачовете в групите на Световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 година.

В Донецка и Луганска области, успех на референдума за самоопределене-80% активност.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога