сряда, 9 април 2014 г.

Американски легионери в източната част на Украйна и разрушителят "Доналд Кук" в Черно море?

САЩ провокираха конфликта в Украйна, твърдят Лоурънс Уилкерсън,Урмас Пает,Скот Рикард и Вацлав Клаус.

Има ли  войници от частната военна компания "Greystone Лимитед" от САЩ в Украйна?
Незаконните украински власти канят в страната чуждестранни наемници.
Още от около края на м.Март, стана дума за частната военна компания Greystone Limited от САЩ и няколкостотин нейни служители,които да изпълняват в Украйна функциите на политическо разузнаване и охрана на държавната сигурност.
 Идеята те да бъдат използвани за потушаване на протестните настроения в източната част на Украйна и цялото финансиране принадлежала  на олигарсите Игор Коломойски и Сергей Тарут, назначени за губернатори на Днепропетровска и Донецка област от проамериканските власти от Киев.
Следващата седмица на ниво министри на външните работи ще се проведат разговори за Украйна между Русия, Украйна, САЩ и Европейския съюз,съобщава  пресслужбата на върховния представител на ЕС за външните работи и политиката на сигурност Катрин Аштън.
Инициативите за мир, не пречат на САЩ да засилва военното си присъствие край бреговете на Украйна. Днес стана известно, че в Черно море влезе друг американски разрушител - " Доналд Кук ".
Според британския вестник The Telegraph , целта на кораба, оборудван с ракети за противовъздушна отбрана и  " Томахоук " е да подкрепи Киев.
Жител на Донецк е публикувал в нета фотография на войници, въоръжени с пушки и картечници, за които се твърди,че говорят английски. Униформата не   украинска.
По-рано координатор на организацията активисти за Донецк и Донбас, каза пред репортери,че от самолет в Донецк слезли двеста чужди войници. Според него това са "легионери ",които не говорят нито руски, нито украински."
Частните армии са съставени от професионалисти – бивши войници и офицери от спецподразделенията от цял свят. Това са наемници, които се борят за пари. Те нямат никаква идеология, никакви политически възгледи. Украинските олигарси, които платиха Майдана и плащат на чужденците сега, допускат голяма грешка,  с американските наемници.Това може доведе до още по-голям междунационален конфликт и до гражданска война.
Руското външно министерство заяви на 7 април , че в югоизточните райони на Украйна , включително в Донецк , са изпратени вътрешни сили и Националната гвардия на Украйна  с участието на  незаконни въоръжени екстремисти от "Десен сектор."
 От особено значение е фактът, че този операции се ръководят от около около 150 американски експерти от частната военна организация " Greystone ", преоблечени като войници от украинската "Сокол" - твърди руското външно министерство.
САЩ и Белият Дом отричат тази информация. Американски наемници не участват в потушаването на бунтове в юго- източната част на Украйна, заявиха във вторник в Белия дом, позовавайки се на  военната организация "Greystone".

За пръв път национално отговорна позиция на български министър-на министър Драгомир Стойнев в "Панорама" .

Борисов,Плевнелиев и Цветанов на дъното с най-нисък рейтинг.

Голямата част от българите са против САЩ и Запада за Украйна и подкрепят Русия.

Китай изпревари САЩ и вече е най-влиятелната икономика в света.

Индия подкрепи Русия в украинската криза и се отдалечава от САЩ.

Условия за предсрочно прекратяване пълномощията (импийчмънт) на президента Плевнелиев.

Реанимация за НАТО, след загубената войната в Афганистан за сметка на Украйна.

Швейцария,наказана от ЕС за антиимигрантския референдум.

Демокрация и териториална цялост по американски.

Импийчмънт за Плевнелиев?Бареков твърди-Плевнелиев е застрашил националната сигурност,дава го на прокурорите.

Партньорството на САЩ и Русия е последен шанс за стабилността на Европа,Азия и Средиземноморието.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога