сряда, 23 април 2014 г.

САЩ провокираха конфликта в Украйна, твърдят Лоурънс Уилкерсън,Урмас Пает,Скот Рикард и Вацлав Клаус.

В Донецка и Луганска области, успех на референдума за самоопределене-80% активност.

Хенри Кисинджър за събитията в Украйна и ролята на Путин.

The Independent, за фашистките погроми над мирни граждани от властите в Киев.

Путин спря сраженията в Източна Украйна.

От Държавния департамент заявиха, че са вложили в украинската демокрация 5 милиарда долара? Уверявам ви, сумата е много по-голяма", казва  за PressTV Скот Рикард.
Западът и САЩ провокираха неразрешим конфликт в Украйна, тази страна трябва сама да определи пътя на своето развитие, заяви бившият чешки президент Вацлав Клаус в интервю за националната телевизия.
"Не Русия и не Путин са причината за това, което избухна на Майдана. Ситуацията бе създадена от Западна Европа, от Съединените щати", каза Клаус. "Аз казах, не натискайте Украйна, ще я унищожите, ще я сринете. Именно това се случва сега", посочва бившият чешки президент.
Той разкритикува позицията на ЕС и САЩ за финансовата помощ за Украйна- американският вицепрезидент Джо Байдън обеща помощ от 50 млн. долара. Според Клаус, тази нищожна сума е едва 0,06 % от украинския БВП.
"Това е много смешна помощ. Колко ли струва полетът на вицепрезидента Джо Байдън в Украйна, дали не е приблизително такава сума? Не вярвам, че ще помагат на Украйна", казва Клаус. Той отбеляза, че не е привърженик на "международното раздаване на пари".
Кризата в Украйна е провокирана от властите в САЩ, а действията на руското ръководство по отношение на събитията в Украйна са разбираеми и прогнозируеми, заяви екс-шефът на канцеларията на бившия държавен секретар на САЩ Колин Пауъл - Лоурънс Уилкерсън.
"Мисля, че наивните действия на САЩ както в Грузия, така и в Украйна, способстваха за предизвикването на сегашната криза. Президентът  Путин в тази ситуация не е безупречен, но аз прекрасно разбирам действията му", отбелязва Уилкерсън.
Може би президентът Обама трябва да вземе под внимание, че непохватните действия на САЩ доведоха до кризата в Украйна. Да достигне до обсъждане на тези въпроси с европейските лидери и президента Путин, да урегулира кризата чрез компромис, който ще позволи да се уважат руските интереси в Крим, да се защитят интересите на Крим и да се признаят интересите на Украйна.

Хенри Кисинджър за събитията в Украйна и ролята на Путин.

Парад за 9 май 2014 в Русия (ВИДЕО) ,престрелки ранени и жертви в Украйна.

   "Държавният преврат в Украйна е подготвян от американските специални служби в продължение на 20 години", твърди бившият сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Скот Рикард в интервю за  PressTV.
"Работата по този „проект” е започнала почти едновременно с обещанието на Вашингтон към Москва, че НАТО няма да се разширява на Изток.„Разбира се, ЦРУ работи в Украйна десетки години, особено активно от началото на 90-те години. Там е пълно с „нетърговски”, „неправителствени” организации, защото те просто се финансират от правителството на САЩ. От Държавния департамент заявиха, че са вложили в украинската демокрация 5 милиарда долара? Уверявам ви, сумата е много по-голяма", твърди Рикард.През 2010 година на пътя на разширяването на НАТО застана Виктор Янукович,но след 4 години пътят бе разчистен, Янукович бе премахнат, но изглежда се препънаха в Крим. Американското разузнаване бе хванато неподготвено, те не бяха предвидили, че Путин ще направи такъв стратегически ход. Те са свикнали на по-бавни реакции", допълва Рикард.
Според него голяма изненада се е оказал референдумът в Крим, проведен при спазване на всички демократични процедури, и резултатът, който доведе до присъединяването към Русия.
 Съобщава се, че само правителството на САЩ е инвестирало в протестите над 5 милиарда долара. За това е разговорът на Виктория Нюланд с американския посланик в Украйна, за който тя бе уличена.Ситуацията в Украйна се развива под ръководството на Съединените щати от доста отдавна. В това инвестираха средства Пиер Омидяр, основател на сайта eBay, а също и Джордж Сорос.В продължение на няколко години се разиграва сценарий, по който се подготвя „въстание”, както те го наричат, но то е режисирано от Запад.Причините за тези събития са чисто икономически и геополитически. Западът се опитва да вкара Украйна, както и други съветски републики в НАТО.В същото време се опитва да ги направи и част от Европейския съюз. Но много граждани на обединена Европа не искат Украйна в ЕС. Фактически тя би станала за тях тежест, още една държава парий", казва  за PressTV Скот Рикард.

The Independent, за фашистките погроми над мирни граждани от властите в Киев.

Москва е обезсърченa от реакцията на Киев за пътната карта на ОССЕ за мирно решаване на кризата.

Балон на фондовия пазар на САЩ на фона на стагниращата икономика?

Руското Министерство на външните работи неведнъж заявяваше, че отговорността за ескалацията на кризата в Украйна е на западните политици, в това число на такива от САЩ и другите страни от НАТО, подстрекаващи украинските радикали към насилствена смяна на властта. По време на безредиците в Киев на Майдана нееднократно се появяваха министри на външните работи от европейските страни от НАТО и високопоставени дипломати от САЩ.
ЕС отново демонстрира безсилие и немощ с неясни послания и политики и блюдолизничеството към САЩ.
Години наред Русия и повечето държави от ЕС водеха и водят антиукраинска политика,страейки се всячески да я заобиколят с най-различни разумни или не проекти за нови газопроводи и нефтопроводи.
Института за национална сигурност на Украйна преди няколко години публикува аналитичен материал, който не изключва възможността за създаването на протекторат и териториалното деление на Украйна.
Един кандидат за президент на Украйна и  кмет на Ужгород -Сергей Ратушняк,каза преди време лоши неща по този въпрос:
„ На практика всяка от областите на Украйна,това е отделна субкултура.Освен основните закарпатска,черновецка и кримска има още няколко субкултури.Не се ли възприемем като един народ,неповторим в своето разнообразие ние няма да се състоим като държава.
 У нас в закарпатието има много силни сепаратистки настроения,не толкова защото искаме да станем част от Полша,Румъния или друга страна,а защото не създадохме привлекателна държава и 90% от нас искат да се отделят.“
Грандиозният международен скандал и преосмисляне на "демократичната революция" в Украйна,и отговорът на въпроса "Кой ги поръча и финансира?" е ясен на всички.
"Всички улики, свидетелстват, че и протестиращите, и сътрудниците на правоохранителите органи са убивани от едни и същи снайперисти",заявява пред върховния представител на Европейския съюз повъншните работи Катрин Аштън естонският външен министър Урмас Пает след посещението си в Киев по време на "демократичната революция".
Външно министерство на Естония потвърди, че записът е автентичен.
В разговора Пает споменава, че има сериозни съмнения, че снайперите, стреляли по хора в Киев, са били наети от лидерите на майдана. Той обяснява, че всички улики, които са му показали, свидетелстват, че и протестиращите, и сътрудниците на правоохранителите органи са убивани от едни и същи снайперисти.
 Действията на Майдана в Киев са били планирани и финансирани предварително,  заяви прессекретарят на руския президент. В интервю за руска телевизия Песков отбеляза, че „има много тънка граница между революционния хаос и високата организация, високата степен на подготвеност и финансирането на целенасочените силови операции по времето на революционните протести”.  „В Киев все пак това не бе просто тълпа, все пак хората бяха добре обучени, и най-важното, те се координираха по някакъв начин”, добави още Песков. „Човек с оръжие – това е винаги страшно и винаги неприятно, но на Майдана степента на организацията на тези, които се домогваха до администрацията и които по-късно я оглавиха, бе далеч от революционна."

Хенри Кисинджър за събитията в Украйна и ролята на Путин.

Путин спря сраженията в Източна Украйна.

Балон на фондовия пазар на САЩ на фона на стагниращата икономика?

Югоизточната армия си върна Константиновка, Славянск, Андреевка и Краматорск. ЦРУ и ФБР помагат на киевски власти.

Fitch Ratings с доклад за спиране доставките на руски газ за Европа и България.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога