четвъртък, 10 април 2014 г.

Борисов,Плевнелиев и Цветанов на дъното с най-нисък рейтинг.


 Рейтингът на Бойко Борисов продължава да се срива и вече е по-зле от този на неговото протеже,президента. Лидерът на ГЕРБ има само 23% одобрение и 65 на сто неодобрение.
Скандалите около експремиера Бойко Борисов със СРС-та, АБВ-та, флашки и петна отвращават хората,особено като се разбра,че е канил и посрещал хора като "Петното" и дружката му в дома си,каквито и спасителни,но несръчни ПР акции да организират от централата на ГЕРБ.
Дори и Цацаров вече не скрива опасността, Борисов да бъде обвинен за авиоотряда.
Заместникът му подсъдмия Цветан Цветанов вече е в графата на най-компрометираните политици със 77% недоверие.
Недоверието към президента Росен Плевнелиев, според национално представително проучване на агенция „Галъп интернешънъл” продължава да пада главоломно с 4% за месец.
Според данните в началото на април Плевнелиев има подкрепата на само 29 на сто от избирателите, което е спад с четири процента спрямо март-подобно на
края на мандата на Желю Желев.
Не му помагат непрекъснатите скандали в които се замесва.
Точно по време на  процедурата по отнемане на лицензите на ЕРП-та, за неизплащане на дължимите 347 млн. лева на НЕК,  Плевнелиев се срещнал тайно във Виена с изпълнителния директор на EVN Щефан Шишковиц.
Новите фотоволтаични централи бяха най-сериозна изненада за електроразпределителните дружества, тъй като техните инсталирани мощности са  значително над прогнозираните.
Очевидно от ГЕРБ са наградили всички верни приятели,любовници,братовчеди и сие,с включване в националната мрежа.
Да не забравяме,че Плевнелиев сезира Конституционния съд за нововъведената такса за производителите на електричество от възобновяеми източници.
В интервюто си пред Би Би Си в предаването “HARDtalk” с водеща Зейнаб Бадауи,надпартийния по конституция Плевнелиев потвърди, че е от ГЕРБ и дори се зае да обяснява  абревиатурата на ГЕРБ.
Плевнелиев „въвлече” България във война, намесвайки я в пореден дипломатически скандал. По време на лекцията му пред Дипломатическата академия във Виена той предупреди, че Русия може да окупира България подобно на Крим.
От "Атака“ отдавна искат импийчмънт на президента Плевнелиев.
Конституционният съд неочаквано бързо допусна до разглеждане жалбата на БСП и ДПС срещу указа на президента Плевнелиев за разпределението на квотите в ЦИК,като двете партии го обвиняват в превишаване на правомощията и нарушаване на Конституцията.
 В случай,че Конституционния съд отсъди нарушаване на Конституцията, втората част от сагата за предсрочно прекратяване пълномощията, (импийчмънт) на президента Плевнелиев е гласуване в Народното събрание.
  За да се придвижи по-нататък,обвинението трябва да получи подкрепата на повече от две трети от всички народни  представители, т.е. на най-малко 161 народни представители.
    Официалното обвинение срещу  президента   протича в Конституционния съд.
Процедурните подробности по случая са уредени в Закона за Конституционния съд (чл.23 и 24).
     След като образува  съответното производство, председателят на Конституционния съд назначава  трима съдии за докладчици и определя  датата за разглеждане на делото.
  Обвиненият  има право да участва в производството по импийчмънт с избран от него защитник.     В делото участва и определен от Народното събрание народен представител,със задача да поддържа обвинението.

Хенри Кисинджър за събитията в Украйна и ролята на Путин.

Fitch Ratings с доклад за спиране доставките на руски газ за Европа и България.

САЩ провокираха конфликта в Украйна, твърдят Лоурънс Уилкерсън,Урмас Пает,Скот Рикард и Вацлав Клаус.

За пръв път национално отговорна позиция на български министър-на министър Драгомир Стойнев в "Панорама" .

Голямата част от българите са на руска страна и са против Запада за Украйна и Крим.

Мадрид се страхува от референдум за независимост в Каталуня и Барселона.

Условия за предсрочно прекратяване пълномощията (импийчмънт) на президента Плевнелиев.


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога