събота, 5 април 2014 г.

Швейцария,наказана от ЕС за антиимигрантския референдум.В светлината на референдумът в Крим, референдумът във Венеция, референдумът в Швейцария и задаващите се редица други сепаратистки референдуми- отношението на евробюрократите към плебисцита като форма на пряката демокрация  се промени драстично и е в опасност.

След референдумът в Швейцария,посветен на затягане на имиграционната политика, отношенията на Европейския съюз и Берн станаха значително по-лоши.Германския президент Йоахим Гаук заяви по този повод, че "пряката демокрация" (т.е. референдумът ) - не винаги е добро."
Да,когато не са удобни на западните политици референдумите са зло.
Властите в ЕС искат отстъпки от Швейцария за квотите за мигрантите, които гласуваха гражданите на страната, тъй като въведените мерки противоречат на споразуменията между ЕС и Швейцария относно свободното движение на хора.
Оказа се, че ЕС налага санкции не само за гражданите на Русия, но и по подобен начин оказва натиск и върху швейцарските власти.
 В момента, ЕС суспендира участието на швейцарски учени и студенти в съвместни програми за обмен, като по този начин принуждава Швейцария да търци допълнителни средства и субсидии за научни изследвания.
Швейцарските учени се обърнаха към властите на страната , за да компенсират загубата от ограничаването на сътрудничество с Европа,въведено в края на февруари .
По този начин властите в ЕС искат да постигнат отстъпки от Швейцария по отношение на квотите за мигрантите, които гласуваха гражданите на страната.
В светлината на последните събития - референдумът в Крим, референдумът във Венеция, референдумът в Швейцария и задаващите се редица други сепаратистки референдуми- отношението на евробюрократите към плебисцита като форма на пряката демокрация  се промени драстично и е в опасност самата демокрация,заплашена от "най-големите демократи".
 Остава да си прегърнат и Ердоган,за да ги научи как да спирт и цензурират Twitter,Facebook 

и Google


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога