понеделник, 28 април 2014 г.

Главния прокурор Цацаров поиска ВСС да отстрани Веселин Пенгезов,гори и началника на кабинета на Орешарски Мария Дивизиева.

Главния прокурор Цацаров  поиска ВСС да отстрани Веселин Пенгезов,гори и началника на кабинета на Орешарски Мария Дивизиева.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Висшия съдебен съвет да отстрани от длъжност председателя на Софийски апелативен съд Веселин Пенгезов заради повдигнатите  четири престъпления за длъжностно присвояване на 700 хил. лева от проект по програма оперативна програма „Административен капацитет”.
Прокуратурата повдига обвинение на началника на кабинета на Орешарски Мария Дивизиева. По това време тя е зам.-министър на държавната администрация и шеф на оперативната програма, а според обвинението е съветвала Пенгезов и Петков как да прикрият злоупотребите.
Проектът е за изграждане на информационна система на военните съдилища и е спечелен преди 6 години от Военно-апелативния съд, чийто председател е бил Пенгезов.
Одит на Агенцията за държавна финансова инспекция   установява злоупотреби при разходването на средствата.
В три от обвиненията Пенгезов е посочен като помагач на полк. Петър Петков за извършване на длъжностно присвояване, а четвъртото му обвинение е за военно длъжностно престъпление по проекта.
Петков, който е председател на Военноапелативния съд, също получи обвинение за злоупотреба с евросредства.

Путин спря сраженията в Източна Украйна.

Календар и програма на Black Sea Tall Ships Regatta 2014 във Варна.Парадът на ветрилата е на 3 май.

Европа не се подчинява на САЩ за санкциите към Русия.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога