събота, 12 април 2014 г.

Пълно информационно затъмнение за "натиск на НАТО" към България след посещението на Расмусен.


Въпреки,че по-голямата част от българите са против политиката на САЩ, НАТО и ЕС относно събитията в Украйна и Крим и подкрепят Русия,повечето ни държавни мъже се държат странно чуждопоклоннически.
Правят се,че не знаят,че само 6% одобряват действията на САЩ и ЕС, според  социологическите изследвания през месец април.
 Може би с необяснимото си американо-поклонничество искат да налеят вода във воденицата на "Атака"?
Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен се  срещна с президента Росен Плевнелиев, с премиера Пламен Орешарски, с министъра на отбраната Ангел Найденов и с министъра на външните работи Кристиан Вигенин.
 След поредицата от срещи,бе спуснато пълно информационно затъмнение за съдържанието на разговорите по горещите проблеми и успешните опити да се реанимира НАТО на гърба на украинците.
Последното нещо,която крепи НАТО е важната роля на крайна  политическа единица, която събира, категорично не желаещата да отделя пари за собствена армия Европа,под общ чадър със САЩ и Канада.САЩ  и някои други ястреби  се стремяха да намерят нов ангажимент,нов смисъл за оправдаване на поддържането на алианса и си го създадоха в Украйна.
Това  е последната визита на генералния секретар преди края на мандата му. За негов наследник вече е номиниран бившият премиер на Норвегия Йенс Столтенберг.
 "Атака" организира протест против НАТО  пред президентството.
"Нашата позиция винаги е била против активното участие на България в НАТО. Смятаме, че има неизяснени неща при тази визита и че се опитват да ни въвлекат в конфликт, срещу който също сме против", обяви депутатът от Атака Венцислав Лаков. Националистите също така са против награждаването на Расмусен с орден "Стара планина", който според Лаков "се раздава на килограм".
Кристиан Вигенин за ситуацията в Украйна посочи, че единственият начин да се сложи край на кризата е чрез диалог и дипломатически инициативи, като заедно с това НАТО може да окаже и подкрепа на Украйна.
Вигенин увери Расмусен, че България ще бъде активен и уважаван партньор в НАТО.
Четиристранната среща между Украйна, Русия, САЩ и ЕС ще се състои на 17 април в Женева в опит да се намери изход от украинската криза, съобщиха от  Държавният департаментна САЩ.
Волен Сидеров за посещението на Андeрс Фог Расмусен: Виждам елементи на тайна дипломация и задкулисие, което е опасно.
 Сега вероятно ще бъдат съобщени околните неща,мислеше Сидеров и се оказа прав.
„Подготвя се нещо – тези посещения са прекалено много и прекалено начесто, за да са случайност или просто посещения – заместник-секретар, заместник-вътрешен министър, сега и главния секретар на НАТО. Такива хора не идват случайно в София”, коментира Волен Сидеров.
За пръв път от много време, има  национално отговорна позиция на български министър и "държавен мъж"-Стойнев застана срещу позиция на САЩ,НАТО и ЕС, в интерес на България.
За разлика от шикалкавенето по въпросите между Русия.НАТО и ЕС на Плевнелиев  и Орешарски не можем да не отбележим мъжките и достойни отговори на министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев на едни от най-трудните въпроси.
В предаването "Панорама" министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев,защити една стинска про-българска позиция и препоръча и на еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер да се съобразява с мнението на всички членки, които са обвързани с проекта "Южен поток". Ако искаме санкции към Русия, да спрем доставките по "Северен поток", призова министърът.
Има членки на НАТО, които са по-малко зависими от Русия, други - повече. Не трябва да има дефицит на солидарност от страна на НАТО към по-зависими страни, посочи министърътъ по повод визитата на генералния секретар на НАТО в България и позицията на организацията спрямо Русия.

Fitch Ratings с доклад за спиране доставките на руски газ за Европа и България.

САЩ провокираха конфликта в Украйна, твърдят Лоурънс Уилкерсън,Урмас Пает,Скот Рикард и Вацлав Клаус.


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога