вторник, 8 април 2014 г.

Събитията в Украйна и България на 8 април.

Събитията в Украйна и България на 8 април.

Сергей Лавров:„Русия не е тази, която дестабилизира Украйна” и„Никой не е правил повече от Русия за подкрепата на независимата украинска държава – ние в продължение на много години субсидирахме украинската икономика чрез ниските цени на енергоносителите”.
По мнението на Лавров, Вашингтон и Брюксел са се опитали да поставят жителите на Украйна пред „болезнения избор между Запада и Изтока”, което е изострило вътрешните противоречия в страната.
Окупиралите управлението на Службата за сигурност в Луганск, държат 22 души за заложници, сред които има сътрудници на службата за сигурност и мирни граждани съобщи украинското издание „Лига”.
Украинските източноци твърдят,че има 40 сътрудници на руското Главно разузнавателно управление и те са завзели контрола над складовете за оръжия в сградата-около 1000 автомата, 28 снайперски винтовки, 3 тежи картечници, 200 гранати и 18 гранатомета.
Днепропетровската областна администрация е подписала договор за сътрудничество с прорускиите активисти, които от своя страна са обещали да се въздържат от призиви към сепаратизъм съобщават руски медии.
Информацията е потвърдена от заместник губернаторът Борис Филатов,като по
 думите му, в администрацията ще бъдат отделени помещения за проруските активисти и партии, където ще могат да се събират и да работят.
 Турчинов твърди, че при освобождаването на сградата на областната администрация в Харков протестиращите са използвали оръжие и ръчни гранати, в резултат на което има ранени сред сътрудниците на полицията.
При изборите днес в България БСП получава 21.9%, а ГЕРБ - 19.6%. “България без цензура” запазва твърдо четвъртата позиция на евроизборите  показва последното изследване на агенция “Медиана” за месец април.Коалицията около партията на Николай Бареков би получила 7% от гласовете.
През февруари 43% от анкетираните са казали, че ще гласуват, а сега този процент е 39.
БСП – 21,9%, а ГЕРБ са с 19,6%. ДПС е на трето място с 8,8%, “България без цензура” – 7%,НФСБ – 4%, Реформаторския блок – 3,8 на сто, АБВ – 3,7%, а Атака – 2,5%.
Анкетирани са 1002 души над 18 години, които са отговорил на въпроса: „Ако евроизборите бяха в момента, за кого бихте гласували?“ в периода между 31 март и 5 април.

Голямата част от българите са на руска страна и са против Запада за Украйна и Крим.

Индия подкрепи Русия в украинската криза и се отдалечава от САЩ.

Условия за предсрочно прекратяване пълномощията (импийчмънт) на президента Плевнелиев.

Реанимация за НАТО, след загубената войната в Афганистан за сметка на Украйна.

Швейцария,наказана от ЕС за антиимигрантския референдум.

Демокрация и териториална цялост по американски.

Импийчмънт за Плевнелиев?Бареков твърди-Плевнелиев е застрашил националната сигурност,дава го на прокурорите.

Партньорството на САЩ и Русия е последен шанс за стабилността на Европа,Азия и Средиземноморието.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога