петък, 4 април 2014 г.

Кремъл може да спре да приема долари за газ. ЕС намали военните си бюджети с 15 %,а Русия увеличи военния си бюджет с 30%.Германия, Италия, Франция - всички са на руски газ.  Германия получава 36% от природния си газ от Русия. Италия получава 27% , Франция - 23%.
Америка е в очакване на кошмар.Собственикът на Кремъл може да  спре да приема долари за газа и американската икономика да се влоши.
 Франция, Германия , Италия,едва ли ще се борят за оцеляване на долара, те предпочитат стабилност и доставка на руски газ.
  Русия покри Сирия с помощта на Китай.
А Китай е най-големият притежател на американски съкровищни ​​бонове.
Бъдещето на американската икономика зависи от поддържането на долара. Дали Китай ще вземе участие в подкопаване водещото положение на долара, например чрез купуване на ирански петрол за злато?

На чия страна ще Китай е много важно.
За момента изглежда по-близко до Русия.
Известеният със своите мрачни сценарии,анализатор Дейв Ходжис,на своята интернет страница публикува статия озаглавена:
 "Путин може да спечели  без нито един изстрел."
"НАТО почти нищо не може да се противопостави на действията на Русия."
XXI век - векът на Китай?
Не бързайте с такива изявления, казва анализаторът. " Когато димът се проясни, може  Русия се преврне в доминираща сила на планетата."
От 2008 г. страните от ЕС са намалили военните си бюджети с около 15 %.
 Русия е увеличила военния си бюджет с 30%.
В думите на Генералният секретар на НАТО се чувства едно и също- страх от Русия.Такава е и основната тема- страха,във всички вестници, списания и телевизи на запад.
 От края на Студената война, американското военно присъствие в Европа е намаляло няколко пъти.Броят на американските войски  е около 80 000 души, в т.ч. 14 000 и цивилни служители. През последните десетилетия на Съветския съюз, този брой надхвърляше 300 000 души.
Британският външен министър Уилям Хейг е убеден, че една от основните теми на предстоящата среща на върха на НАТО ще бъде анулиране на съкращенията на военните разходи. В действителност  Крим стана отправна точка за възможно спиране на планираните съкращения в ЕС на разходите за отбрана.
САЩ, от своя страна, може да увеличат военното си присъствие в Централна и Източна Европа.
На срещата на върха на НАТО през септември , най-вероятно ще се говори за връщане към стратегията за ограничаване на Москва.
"Но изглежда, никой не е гори от желание за увеличаване на военните бюджети" - каза служителят на европейския клон на Carnegie Endowment- Джуди Демпси.
 Единственото решение за Запада е нова надпревара във въоръжаването.
 Но проблемът е, че няма пари!

Условия за предсрочно прекратяване пълномощията (импийчмънт) на президента Плевнелиев.


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога