петък, 28 март 2014 г.

Бареков осигури подкрепа за комисия в НС за тайната среща на президента Плевнелиев с ръководството на EВН?

Бареков осигури подкрепа за комисия в НС за тайната среща на президента Плевнелиев с ръководството на EВН?
Мая Манолова подсказа, че БСП вероятно ще подкрепи искането на „България без цензура" за временна комисия в парламента, която да разследва тайната среща на президента с ръководството на EВН.
"Защо не", коментира тя.
"Атака" вече подкрепи предложението, като лидерът Волен Сидеров обяви, че депутатите му ще гласуват за създаването на такава комисия.
 ДПС също застанаха зад предложението. За да бъде внесено искане за създаване на временна анкетна комисия са нужни 48 депутатски подписа.
 Точно по време на  процедурата по отнемане на лицензите на ЕРП-та, за неизплащане на дължимите 347 млн. лева на НЕК,  Плевнелиев се срещнал тайно във Виена с изпълнителния директор на EVN Щефан Шишковиц и втори човек в австрийския концерн, съобщава "Телеграф".
Бареков заявил пред ПИК,че Плевнелиев е застрашил националната сигурност на България и го предавал на Сотир Цацаров.Повода е скандалната  тайна срещата на президента Плевнелиев с изпълнителния директор на EVN Щефан Шишковиц и втори човек в австрийския концерн,  разкрита от в. "Телеграф".  Претекста за посещението във Виена е за среща с федералния президент Хайнц Фишер и  лекция за развитието на Югоизточна Европа.
"Прокуратурата има защо да се сезира и да работи по случая с Плевнелиев. Срещайки се с мениджмънта на EVN зад гърба на България и държейки го в тайни, Плевнелиев нарушава принципите на националната сигурност на страната. Това може да се счита за предателство към националнати интереси", твърди Бареков.

САЩ провокираха конфликта в Украйна, твърдят Лоурънс Уилкерсън,Урмас Пает,Скот Рикард и Вацлав Клаус.

Условия за предсрочно прекратяване пълномощията (импийчмънт) на президента Плевнелиев.

Партньорството на САЩ и Русия е последен шанс за стабилността на Европа,Азия и Средиземноморието.

Русия - САЩ резултат 3:0, пише турският " Yeni Mesaj ".
ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога