сряда, 26 март 2014 г.

Импийчмънт за Плевнелиев?Бареков твърди-Плевнелиев е застрашил националната сигурност,дава го на прокурорите.

САЩ провокираха конфликта в Украйна, твърдят Лоурънс Уилкерсън,Урмас Пает,Скот Рикард и Вацлав Клаус.


Точно по време на  процедурата по отнемане на лицензите на ЕРП-та, за неизплащане на дължимите 347 млн. лева на НЕК,  Плевнелиев се срещнал тайно във Виена с изпълнителния директор на EVN Щефан Шишковиц и втори човек в австрийския концерн, съобщава "Телеграф".
Острието на БСП, Мая Манолова видя "откровено нарушаване на Изборния кодекс от страна на президента Плевнелиев”.
 Попитана от журналисти дали ще поискат импийчмънт на президента, Манолова отговори: „Не желая да коментирам хипотези и евентуални бъдещи действия”.
Бареков заявил пред ПИК,че Плевнелиев е застрашил националната сигурност на България и го предавал на Сотир Цацаров.Повода е скандалната  тайна срещата на президента Плевнелиев с изпълнителния директор на EVN Щефан Шишковиц и втори човек в австрийския концерн,  разкрита от в. "Телеграф".  Претекста за посещението във Виена е за среща с федералния президент Хайнц Фишер и  лекция за развитието на Югоизточна Европа.
"Прокуратурата има защо да се сезира и да работи по случая с Плевнелиев. Срещайки се с мениджмънта на EVN зад гърба на България и държейки го в тайни, Плевнелиев нарушава принципите на националната сигурност на страната. Това може да се счита за предателство към националнати интереси", твърди Бареков.

Борисов,Плевнелиев и Цветанов на дъното с най-нисък рейтинг.

Условия за предсрочно прекратяване пълномощията (импийчмънт) на президента Плевнелиев.

Новите фотоволтаични централи бяха най-сериозна изненада за електроразпределителните дружества, тъй като техните инсталирани мощности са  значително над прогнозираните.
Очевидно от ГЕРБ са наградили всички верни приятели,любовници,братовчеди и сие,с включване в националната мрежа.
Да не забравяме,че Плевнелиев сезира Конституционния съд за нововъведената такса за производителите на електричество от възобновяеми източници.
По неистовият вой, може да познаете заинтересуваните и печелившите от  един бизнес,който по презумпция носеше повече печалба,както изчисляват противниците му от проституцията,наркотиците и контрабандата.
По критиките ще познаете облагодетелстваните от един безскрупулно наложен крещящ евро-лобизъм,и безсрамни корпоративни интереси,наложени от ЕС, прегърнат от тройната коалиция и многократно преизпълнен и изкривен от ГЕРБ,а разбойнически високата цена  се плаща от крайния потребител,без някой да му дава право на избор.
Започна битката на лобитата и самообявилият се за обеденител Плевнелиев застана на страната на олигарсите и печалбарите.
 Коалиция за България щяла да инициира отправяне на питане до Конституционния съд за жалба за действията на президента.
Днес при обсъжданията в НС,заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев каза: „.... президентът да преиначава и да раздава справедливост. Неговата работа не е да налага справедливост, а да е обединител на нацията. Докато той е президент, аз няма да гласувам нито един текст, който му дава или разширява някакви правомощия”.
Сидеров демонстрира отново негативно си отношение към Плевнелиев, като отказа да се ръкува с него преди заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност.
 От "Атака“ отдавна искат импийчмънт на президента, президента Росен Плевнелиев, "шокирани съм от антиконституционното поведение на лицето, което изпълнява за съжаление функцията президент на Република България. Като държавен глава той олицетворява и би трябвало да олицетворява единството на нацията, а всъщност призовава българите да се разделят на една и втора категория, което само по себе си моментално трябва да предизвика действия за импийчмънт, за свалянето на президента от поста, заяви Сидеров.
В интервюто си пред Би Би Си в предаването “HARDtalk” с водеща Зейнаб Бадауи,надпартийния по конституция Плевнелиев потвърди, че е от ГЕРБ и дори се зае да обяснява  абревиатурата на ГЕРБ.
Има едни хора, които твърдят, че са по-справедливи от закона –единият е този, който дойде да пие да пие кафе  в Кърджали,другият е Росен Плевнелиев, който не ще да смята,каза в студиото на „Гореща точка“ по TV7 депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ за  действията на президента Плевнелиев с указа му за назначаване на състава на ЦИК.На въпрос дали  ДПС ще иска импийчмънт, Карадайъ заяви, че Росен Плевнелиев не иска да бъде президент и не е искал още преди кандидатурата си.
При повтарянето на въпроса ще бъде ли задействана процедура за импийчмънт  Карадайъ отвърна: „Ако се наложи“.
Плевнелиев „въвлече” България във война, намесвайки я в пореден дипломатически скандал. По време на лекцията му пред Дипломатическата академия във Виена той предупреди, че Русия може да окупира България подобно на Крим, съобщи "Монитор".
  Протестиращи срещу действията на Плевнелиев издигнаха лозунги и плакати: "Плевнелиев върховен разединител", "Това не е моят президент!", "Електронен импийчмънт", "Беден народ – богат Росен".
На някои имаше и колажи, на които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води президента Росен Плевнелиев като куче на каишка. Хората призоваха президента да спре да обслужва интересите на олигархични кръгове и да разединява нацията.
  Президентът се позиционира като реализатор на статусите на Бойко Борисов в социалните мрежи, каза политологът д-р Попиванов.
Относно предложението на ГЕРБ за промени в Изборния кодекс:" Този законопроект може да бъде кръстен „За кожата на един президент” каза в петък пред журналисти в парламента  Мая Манолова.
"Плевнелиев нарушава принципа на правовата държава, който включва и това – държавните органи, осъществявайки своите правомощия, да спазват закона. Това се отнася с още по-голяма сила за президента, който е длъжен да преценява своите укази от гледна точка на изискванията на закона. Нарушавайки Изборния кодекс и развивайки някакви теории, които се разминават с буквата и разума на закона, президентът показва, че напълно се е самозабравил, той се поставя над закона, над конституцията, над парламента и някой трябва да му припомни, че живеем в правова държава – парламентарна република”, допълни тя.

Индия подкрепи Русия в украинската криза и се отдалечава от САЩ.

Условия за предсрочно прекратяване пълномощията (импийчмънт) на президента Плевнелиев.

Реанимация за НАТО, след загубената войната в Афганистан за сметка на Украйна.

Партньорството на САЩ и Русия е последен шанс за стабилността на Европа,Азия и Средиземноморието.

Русия - САЩ резултат 3:0, пише турският " Yeni Mesaj ".

Оптимистични прогнози на Standard & Poor's за Русия. S & P очаква постепенно излизане от украинската криза.

Резолюция на ООН, осъди референдума и народнта воля в Крим;Путин с рекорд по рейтинг 82 %,Обама е на дъното.

САЩ и ЕС ни готвят нов ценови удар, като от този от ВЕИ , с доставки на американски втечнен газ на неизвестна цена.

САЩ и ЕС ни готвят нов ценови удар, като от този от ВЕИ , с доставки на американски втечнен газ на неизвестна цена.

Парламентарните групи в ЕП след изборите през 2014? Защо не виждат националистите?

БСП в шок, след предателството на ДПС и подлагането им на ГЕРБ.ДПС гласува за ГЕРБ и Плевнелиев.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога