събота, 1 март 2014 г.

Украйна се готви за война с Русия.Приведе Въоръжените сили в пълна бойна готовност.

Победа-Григор Димитров спечели финала в Акапулко срещу Кевин Андерсън (ЮАР)


Изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов обяви, че е издал заповед за привеждането на Въоръжените сили на Украйна в пълна бойна готовност.
„Издадох заповед за привеждането на Въоръжените сили на Украйна в пълна бойна готовност. В момента е усилена охраната на стратегическите обекти, в това число и атомните електроцентрали”, заяви Турчинов на брифинг в Киев.
В същото време и.д. държавният глава заяви, че  е разработил подробен план за действие в случай на военна операция.
Лидерът на "Десния сектор" в Украйна Дмитрий Ярош помолил Доку Умаров "да засили борбата" с Русия.
Страницата на лидера "Десния сектор"  Ярош в социалната мрежа "В контакте" е блокирана  след  обращението към террористу Доку Умаров.
На свой ред  Министърът на отбраната  заяви, че въоръжените сили на Украйна в момента са в най-висока степен на готовност .
" Въоръжените сили на Украйна  са в състояние да изпълнят конституционния си дълг " - каза той след заседание на Съвета за национална сигурност.
Премиерът призова руската страна да върне войските си в постоянната им готовност и да се ангажират в политически диалог.
 Украйна заяви готовността си да защити своя суверенитет.
"Ние сме готови да защитаваме суверенитета си , и сме убедени, че Русия няма да прибегне до военна намеса на територията на Украйна.
Малко успокоение може да бъде факта,че от 1996 год. Украйна няма собствено ядрено оръжие.
Флагманът на Военно-морския флот на Украйна „Гетман Сагайдачный“ е преминал на страната на Русия и е издигнал Андреевски флаг. Флагманът си идва след учения от Средиземно море в Черно море.Кримската власти си сътрудничат с Руския Черноморски флот, за да се защитят жизненоважни инсталации, потвъеди председателят на Съвета на министрите Сергей Аксенов. В събота, те са взели всички важни административни обекти  в  Симферопол, сложили са картечни гнезда около сградата на парламента.
Има пълно сътрудничество с Черноморския флот на защитата на жизненоважни инсталации.
ИТАР - ТАСС позовавайки се на пресслужбата на Черноморския флот съобщи, че " с властите на автономната република Крим се споразумяха за съвместна защита."
 В действителност, военната намеса при такива обстоятелства ще бъде началото на войната и края на всяка връзка между Украйна и Русия - каза ръководителят на правителството.
Председател на руската Държавна Дума, Сергей Наришкин, заяви на временения президент на Украйна,че в случай на използване на сила срещу мирни граждани на Крим и Източна Украйна, руската армия навлиза на територията на Украйна.
Ситуацията в Крим в събота вечер изглежда е под контрол на отрядите за самозащита,(рускоезични) ,а украинските военни на полуострова частично дезертират.
Друга част от украинските военни части са блокирани и една част от тях са предали оръжието си.
 Вървят преговори с Кримските татари- предложени са им длъжности в Президиума на Върховния съвет на Крим.
Ръководителят на Кримската правителство- Сергей Аксенов и шефа на Меджлиса -Рефат Чубаров се споразумяли в понеделник да се срещнат лично и да преговарят за компромис между правителството и  Меджлиса.

Владимир Путин е обсъдил с  Барак Обама ситуацията в Украйна:
„Владимир Путин е привлякъл вниманието към провокационните престъпни действия на ултра националистическите елементи, поощрявани от властите в Киев. Путин е подчертал, че в случай на разпространяване на насилието към Източна Украйна и Крим, Русия си запазва правото да защити своите интереси и живеещото там рускоезично население”.

Турция не пуска през Босфора бойни кораби на НАТО под натиск от Китай? Военно-морския флот на Украйна премина към Автономна република Крим.

Победа-Григор Димитров спечели финала в Акапулко срещу Кевин Андерсън (ЮАР)

Путин е обсъдил с Обама ситуацията в Украйна след военните заплахи.

Горната камара на руския парламент разреши на Путин да използва армията в Украйна.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога