понеделник, 3 март 2014 г.

Но Китай е на друго мнение.

.

През 2016 г. - Вселенски православен събор, какъвто не е имало от IX век.

По всичко изглежда,че Китай подкрепя Русия в украинската криза.
В разговор по телефона министрите на външните работи на Русия Китай Сергей Лавров и Ван И изтъкнаха близостта на становищата си по повод ситуацията в Украйна, съобщава МВнР на Русия.
„Министрите размениха мнения по ситуацията в Украйна. Изтъкнато е широко съвпадане на гледните точки на Русия и Китай във връзка със създалото се положение в Украйна и около нея” – се казва в съобщението. Министрите се уговорили да продължат тесни контакти по въпроса.
Китай е успял да убеди Турция да не даде разрешение за преминаване през Босфора на бойни кораби на НАТО  съобщи електронното издание на турския вестник „Миллет”.
 Китай са установили диалог с турското ръководство и са го убедили да не позволява преминаването през Проливната зона и навлизането в Черно море на кораби на НАТО.
Китайските дипломати са успели да склонят за това лично премиера Реджеп Тайип Ердоган, посочи още турският вестник „Миллет”?
Европейският съюз и НАТО обаче засега отказват да въведат войски в Украйна, съобщава УНИАН.  Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу е обявил единствено, че много скоро ще се проведе екстрена среща на върха, посветена на ситуацията в Украйна.
Не беше трудно да се предвиди, че ситуацията в Украйна ще премине от политическо противостоене към  военен конфликт.
  В Украйна сценарият не беше нов – протестът на хората, заради икономически и социални причини, се насочи от в нужното русло с цел да свали „престъпната власт“, след което ще настъпи щастлив и богат американо-европейски живот,какъвто настъпи  на Тахрир в Кайро и на Таксим в Истанбул,в Афганистан,Ирак и Либия.
Силовото налагане на „демокрацията“ на САЩ  и пускането на неоконсервативните и неолиберални бесове  към световно доминиране и глобално и осигуряване още глътка въздух на неконтролируемо печатащия се долар е единствената прозрачна цел.
 А дори само дестабилизацията на Русия и стара и болна Европа е макар и малка,но ценна победа за американците.
Но Китай е на друго мнение.

В отмъщение за Крим и Украйна, САЩ канят Грузия в НАТО.

Защо Русия не се интересува вече, от мнението на САЩ и Европа?

Въпросът е,кой точно финансира лидерите на майдана, наели снайперистите?

Кой, какъв е в Украйна,Киев,Крим и Севастопол?

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога