понеделник, 17 март 2014 г.

Кой губи повече от иначе смехотворните санкции - Русия или ЕС и САЩ? И кой ще спечели?

Кой губи повече от иначе смехотворните санкции - Русия или ЕС  и САЩ?
138,6 милиарда са напуснали ФЕД.
И кой ще спечели?

Санкциите са нож с две остриета на единия край - Русия, в другия край- ЕС и САЩ.
Дори само слухове за санкции предизвика ответна реакция сред големите компании , борсови търговци и банки. Отливът на капитали става двустранно.
Печелят изглежда държави ,като Китай,Индия,Тайван,Япония и някои други тигърчета.За момента,къде ще отидат капиталите не е напълно ясно.
Руските компании и банки изнесоха милиарди от ЕС,поради очаквани санкции срещу Русия и замразяване на активи. Между тях са и най-големите руски банки - Сбербанк  VTB и колосът Лукойл, пише Файненшъл Таймс.
 VTB дори отмени планираната среща на върха с американските инвеститори, следващия месец.
Оказа се,че руският банков сектор е направил доста голям напредък в свързване към глобалната система.Така,че загубите ще бъдат съвместни.
 От Федералният резерв тръгнаха слухове, че Руската централна банка е предприела мерки, за да гарантира, собствената си уязвимост.

Варна,регата "Tall Ships 2014".Парадът на ветрилата е на 3 май.

И "The Wall Street Journal " пусна в петък подобна статия.
138,6 милиарда са напуснали ФЕД , като своите ценни книжа от ФЕД са изтеглили редица централни банки и капиталът е поел към Русия.
Чуждестранните банки се ослушват за отпускането на кредити за руски компании и половин дузина от текущите сделки, свързани с финансирането на някои от най-големите руски компании са " в състояние на неопределеност".
Френският външен министър заяви, че ако Москва не променя позицията на Украйна, Париж може да откаже да предостави хеликоптерoносачи модел "Мистрал".
 Франция може да прекрати договора за доставка на два руски кораби докове- вертолетоносачи (DVKD) проект " Мистрал ", ако политиката на руските власти в Украйна не се промени.
Обаче французите обвързват евентуална акция с подобна от британците - да направят същото с активите на руските олигарси в Лондон?
"Санкциите трябва да засягат всички " - каза ръководителят френската дипломация външният  министър Лоран Фабиюс, като подчертава, че прекратяването на договора за доставка на
 "Мистрал" ще повлияе негативно на френската страна.

Прекариат в ЕС са хора недоволни от безработицата и мерките за икономии,електорат на националистическите и крайнодесните партии.

Хеморагичната смъртоносна треска Ебола се завърна в Гвинея и Сиера Леоне.

Лондон и Париж се скараха за санкциите срещу Русия,Меркел омекна, САЩ най-злобни.

Какво стана след Крим?

В Георгиевската зала в Кремъл, Владимир Путин обявява влизането на Крим в състава на Русия.

Пролетна ваканция е от 29 март до 6 април,но само за 12 ти клас до 01.04.

Италия не харесва референдумите за Крим,Ломбардия и Венеция.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога