вторник, 25 март 2014 г.

В Украйна започнаха битките между "симпатичните" на Запада бандитски формирования.

САЩ провокираха конфликта в Украйна, твърдят Лоурънс Уилкерсън,Урмас Пает,Скот Рикард и Вацлав Клаус.


В Ровно е убит активистът на „Десен сектор“,Сашко Белия (с истинско име  Александър Музичко).
Информацията за смъртта на Сашко Белия бе разпространена и от журналиста Александър Курсик.
Сашко Белия стана звезда, след като в мрежата се завъртяха няколко скандални клипа с него и бе илюстрирано и доказано присъствието радикалните елементи в Украйна.Най-се хареса на про-американските любители,как изтезава и убива руски войници в Чечня.
Но сега вече е някак си неудобно да имаш такива съюзници.
  Сашко Белия-Музичко е убит 20 минути преди полунощ близо до кафенето „Трите каракуди“. Тялото му е открито на няколко метра от заведението, съобщават украински медии.
Стрелбата е започнала в кафенето.
От заведението са отвлечени 6 души,като трима от тях са членове на „Десен сектор“.
   Хора на убития Музичко смятат, че отговорен за неговата смърт е ръководителят на МВР Арсен Аваков.
Украински блогъри се хванаха гуша за гуша,мненията са противоположни.
 Ярослав Гранитний, обвинява и. д. министъра на вътрешните работи за нападението над Белия и се базира на критичните изявления на Аваков по адрес на Музичко.
 Белия се оплаквал от опасности и заплахи за  живота, идващи от Главната прокуратура и МВР.
По късно Аваков потвърди  действията си,с обиск в щаба на украинската "Национална гвардия" подчинена на "Свобода" и "Десния сектор". Милицията е  е арестувала лидерите на полтавския клон на "Десния сектор".
Ето и отговорът на  Дмитрий Ярош:
 "Ние правим това изявление във връзка с агресията срещу "Десния сектор " и авангарда на Майдана.
 - Ние сме наясно, че хората, които искат да дестабилизират ситуацията в Украйна , искат да се разпространи агресията от Крим в Украйна.Десния сектор "винаги е стоял и бил за стабилността в нашата страна и ще направим всичко по силите си, въпреки  каквито и да било инциденти  в Украйна."
Лидерът на националистическата организация също така заяви, че той и неговите сподвижници имат намерение да направят всичко сегашният министър на вътрешните работи подаде оставка.
 - Ние не можем да гледаме мълчаливо активните контрареволюционни дейности на Министерството на вътрешните работи на Украйна - каза Ярош.
- В тази връзка, ние настояваме за незабавна оставка на министъра на вътрешните работи Арсен,  за арестуването на командира на Специалните сили  и всички, които отговарят за убийството на Александър Музичко.
Дмитрий Ярош потвърди,че Александър Музичко е застрелян в гръб,когато е бил с белезници.

На 27 март вечерта, около 3000 главореза от „Десен сектор” щурмуваха сградата на Върховната Рада в Киев.
Те блокираха главния вход на парламента, скандирайки „Аваков оставка!”и настояват и  Игор Тенюх да бъде изправен пред военен трибунал,заедно с Аваков. Скандираха също "Революция". Стъклата на входната врата на парламента са счупени.
Арсен Аваков, с оглед на радикализирането на "Десен сектор", предложи да не се ограничават неговите ръководни звена, а да се въведе пълна забрана на организацията.
Във Върховната Рада днес  ще бъде създадена специална комисия, която ще разследва как е умрял координатора на "Десния сектор" Олександър Музичко. В комисията ще бъдат включени и представители на "Десния сектор". Тази договорка поуспокои щурмуващите парламента тази вечер привърженици на радикалната формация. Те се заканиха, че днес сутринта пак ще бъдат пред парламента. Украйна е пред анархия.
 Гюнтер Ферхойген: “На базата на убеждението си, че в Украйна става дума за демократична революция Западът е застанал еднозначно на страната на опозицията”. Благодарение на това водеща роля в протестите пое партия “Свобода”, която бе включена в управлението. А това бе фатална грешка – убеден е Ферхойген. “Във властта бяха допуснати истински фашисти, ръководени най-вече от омраза – към евреите, към поляците и не на последно място към руснаците”.

 Можем и да си припомним кой какъв е в Украйна:
Тъй като бойните действия на въоръжените групи в Украйна се ръководеха и ръководят до голяма степен  от крайнодясна групировка "Десен сектор" и техния съюзник  движението "Тризъбец", изповядващо "украинския национализъм"  на  Бандера –  съратник на хитлеристите по време на Втората световна война-дългосрочните положителни резултати  са  съмнителни.
От "Десен сектор" на Дмитрий Ярош ежедневно се декларира,че  "Десен сектор" е в готовност да продължава борбата.Те си имат вече частна армия "Гвардия" и голяма част от оръжието на реално разпадащите се сили за сигурност попаднаха в техни ръце.
 Ултрарадикалното движение „Десен сектор” заяви, че не вярва на обещанията на политиците.
Партия „ Свобода“ се ръководи от Олег Тягнибок, които е бивш комсомолски секретар и вероятен полски агент, депутат и лъже националист, обявил се за наследник на Степан Бандера и се финансирал от главата на Европейския Еврейски съюз милиардерът  Игорь Коломойский.
Партията „Баткивщина“ се ръководи от заместника на Тимошенко, Арсений Яценюк (чиято майка е наследник на тълкувателя на Талмуда, равина Бакаи)- бивш министър на икономиката и на външните работи в няколко правителства,а сега дори премиер на Украйна и голям приятел на САЩ и Европа. Говори се ,че е от "бандата на Сорос",(не правя аналогия с България и който си го мисли е с болно подсъзнание) и други задкулисни играчи от САЩ.
Капак на всичко, е телефонния разговор между Юлия Тимошенкоя и Нестор Шуфрич, -заместник-ръководител на украинските служби за сигурност и депутат от Партията на регионите.
"Трябва да грабваме оръжието и да убием тези проклети руснаци заедно с техния лидер", казва Тимошенко в разговора,  проведен изглежда след референдума в Крим.
Партията „Удар“ се ръководи от  Виталий Кличко, който се финансира и обучава от политици от ХДС, приближени до Ангела Меркел.
  Кого точно поддържат България и ЕС не е ясно-нацисти,бандеровци,екстремисти,полски националисти,убийци,Тимошенко?
Изглежда слушкат и изпълняват каквото им каже  големия брат отвъд Атлантика, без да мислят за собствените си интереси?

Реанимация за НАТО, след загубената войната в Афганистан за сметка на Украйна.

Партньорството на САЩ и Русия е последен шанс за стабилността на Европа,Азия и Средиземноморието.

Русия - САЩ резултат 3:0, пише турският " Yeni Mesaj ".

Оптимистични прогнози на Standard & Poor's за Русия. S & P очаква постепенно излизане от украинската криза.

Резолюция на ООН, осъди референдума и народнта воля в Крим;Путин с рекорд по рейтинг 82 %,Обама е на дъното.

Прекариат в ЕС са хора недоволни от безработицата и мерките за икономии,електорат на националистическите и крайнодесните партии.

САЩ и ЕС ни готвят нов ценови удар, като от този от ВЕИ , с доставки на американски втечнен газ на неизвестна цена.

Парламентарните групи в ЕП след изборите през 2014? Защо не виждат националистите?

Импийчмънт за Плевнелиев?Бареков твърди-Плевнелиев е застрашил националната сигурност,дава го на прокурорите.

БСП в шок, след предателството на ДПС и подлагането им на ГЕРБ.ДПС гласува за ГЕРБ и Плевнелиев.

Хеморагичната смъртоносна треска Ебола се завърна в Гвинея и Сиера Леоне.

Русия ще отвърне на всички санкции,а на Европа по-специално.

Какво каза Петър Волгин за Майдана,Русия и медиите?

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога