понеделник, 24 март 2014 г.

Импийчмънт на президента Росен Плевнелиев ?


Сидеров демонстрира отново негативно си отношение към Плевнелиев, като отказа да се ръкува с него преди заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност.
Полиция раздели протестиращи  на партия "Атака" няколко стотин души, пред Президентството,  от малка група (10-15) подържници на Плевнелиев и ГЕРБ.
В интервюто си пред Би Би Си в предаването “HARDtalk” с водеща Зейнаб Бадауи,надпартийния по конституция Плевнелиев потвърди, че е от ГЕРБ и дори се зае да обяснява  абревиатурата на ГЕРБ.

Импийчмънт за Плевнелиев?Бареков твърди-Плевнелиев е застрашил националната сигурност,дава го на прокурорите.


Има едни хора, които твърдят, че са по-справедливи от закона –единият е този, който дойде да пие да пие кафе  в Кърджали,другият е Росен Плевнелиев, който не ще да смята,каза в студиото на „Гореща точка“ по TV7 депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ за  действията на президента Плевнелиев с указа му за назначаване на състава на ЦИК.
Според Росен Плевнелиев, ако някой му каже, ГЕРБ може да има и 17 членове в ЦИК, отчете още Карадайъ. „Той твърди, че независимо какво пише в закона, бил издал справедлив указ.
На въпрос дали  ДПС ще иска импийчмънт, Карадайъ заяви, че Росен Плевнелиев не иска да бъде президент и не е искал още преди кандидатурата си.
При повтарянето на въпроса ще бъде ли задействана процедура за импийчмънт  Карадайъ отвърна: „Ако се наложи“.
   Точно по време на  процедурата по отнемане на лицензите на ЕРП-та, за неизплащане на дължимите 347 млн. лева на НЕК,  Плевнелиев се срещнал тайно във Виена с изпълнителния директор на EVN Щефан Шишковиц и втори човек в австрийския концерн, съобщава "Телеграф".
 Плевнелиев „въвлече” България във война, намесвайки я в пореден дипломатически скандал. По време на лекцията му пред Дипломатическата академия във Виена той предупреди, че Русия може да окупира България подобно на Крим, съобщи "Монитор".
  Протестиращи срещу действията на Плевнелиев издигнаха лозунги и плакати: "Плевнелиев върховен разединител", "Това не е моят президент!", "Електронен импийчмънт", "Беден народ – богат Росен".
На някои имаше и колажи, на които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води президента Росен Плевнелиев като куче на каишка. Хората развяваха знамена и скандираха оставка.
Протестиращите обясниха, че са недоволни от поредния акт на Росен Плевнелиев, с който отново не е уважил институциите с указа си за назначаването на ЦИК. Те призоваха президента да спре да обслужва интересите на олигархични кръгове и да разединява нацията.
  Президентът се позиционира като реализатор на статусите на Бойко Борисов в социалните мрежи, каза политологът д-р Попиванов.
  От "Атака“ отдавна искат импийчмънт на президента, президента Росен Плевнелиев, шокирани съм от антиконституционното поведение на лицето, което изпълнява за съжаление функцията президент на Република България. Като държавен глава той олицетворява и би трябвало да олицетворява единството на нацията, а всъщност призовава българите да се разделят на една и втора категория, което само по себе си моментално трябва да предизвика действия за импийчмънт, за свалянето на президента от поста, заяви Сидеров.
Плевнелиев застанал зад екстремизма, по улиците на София,който тормозеше хиляди граждани.
" Екстремизъм, имам предвид протестиращи, които хвърлят камъни, предмети, счупиха вече няколко глави. И всичко това президентът Плевнелиев го оправдава като нещо „симпатично”. Всъщност в своето изявление той призовава към преврат. Вместо да призове към укротяване на тези, които вандалстват по улиците на София, той ги подклажда да свалят законно избрания парламент – това също са антидържавни действия и смятам, че би могло да му бъде взет имунитета и да бъде подведен за тежко нарушаване на Конституцията и държавна измяна, твърди лидерът на „Атака“.
   Преди година и половина близките до ГЕРБ независими депутати, които номинираха Венета Марковска за член на Конституционния съд (КС), искаха да започнат процедура за отстраняването на президента Росен Плевнелиев от поста му. Според тях той е нарушил конституцията с демонстративния бойкот на клетвата, която Марковска трябваше да положи като конституционен съдия.
  Искаме импийчмънт на Росен Плевнелиев заради престъпления , извършени от него по служба и заради извършена грандиозна фалшификация на изборите през 2011 година. Това каза председателят на ПП „България без цензура” Николай Бареков на Националната партийна конференция „Европейки хоризонти за България“ на ПП „България без цензура”.
Искаме импийчмънт на Росен Плевнелиев заради престъпления , извършени от него по служба и заради извършена грандиозна фалшификация на изборите през 2011 година. В президентството има достоен представител – Маргарита Попова, която може да довърши мандата до изборите”, каза Бареков.

Партньорството на САЩ и Русия е последен шанс за стабилността на Европа,Азия и Средиземноморието.

Русия - САЩ резултат 3:0, пише турският " Yeni Mesaj ".

Варна,регата "Tall Ships 2014".Парадът на ветрилата е на 3 май.

Резолюция на ООН, осъди референдума и народнта воля в Крим;Путин с рекорд по рейтинг 82 процента.

Парламентарните групи в ЕП след изборите през 2014? Защо не виждат националистите?

В Украйна започнаха битките между "симпатичните" на Запада бандитски формирования.

Венеция гласува за отделяне от Италия. На референдума 89% поискаха независимост от Рим

Хеморагичната смъртоносна треска Ебола се завърна в Гвинея и Сиера Леоне.

Петицията за присъединяване на Аляска към Русия набира сила, на сайта на Белия дом.


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога