понеделник, 17 март 2014 г.

Италия не харесва референдумите за Крим,Ломбардия и Венеция.

Италия не харесва референдумите за Крим,Ломбардия и Венеция.

Италия смята провеждането на референдума в Крим за нелегитимно и че дипломатическото разрешаване на проблема е все още възможно.
„Италия заедно с други европейски партньори счита за нелегитимно провеждането на референдума за отделяне на Крим и подкрепя резолюцията, която вчера беше представена за обсъждане в Съвета за сигурност на ООН”, заяви министърът на външните работи на Италия.
В Италия днес стартира референдумът за отделянето и излизането от състава на страната на северния силно развит регион Венето, предават осведомителните агенции. Според социологическите проучвания 64% от жителите на региона смятат, че хранят бедния юг и трябва да се отделят в самостоятелна държава.
- Това е решение на народа. Ние гласуваме регионът Венето да стене независима и суверенна държава. Зад нас са 11 века история на независимата Венецианска република. Нейното присъединяване към Италия в резултат на фалшифициания плебисцит през 1866 г. е престъпление", смята президентът на Комитета за независимостта на Венеция Джанлуко Бузато.
В Ломбардия, също  предстои събиране на подписи за независимост и отделяне от Италия.
 В Украйна и Донецк поиска референдум,за сега автономия в състава на Украйна,а и положението в Харков е зривоопасно..
Референдумът в Крим плаши целия Европейски съюз, тъй като може да провокира сепаратизъм в други райони на Европа-Великобритания,Испания,Белгия и Италия е официалната позиция на Брюксел.
Европейците бързо забравиха как под безпрецедентния натиск на САЩ приветстваха и създадоха   първият прецедент - мюсюлманска държава-Косово, в сърцето на Европа.
Който не е предубеден помни как САЩ провокираха отцепването на Южен Судан от Судан,на Еритрея от Етиопия и Източен Тимор от Индонезия.
 Когато,обаче не им е изгодно, както е в случая с Крим, САЩ стават силни поддръжници на териториалната цялост.

В Георгиевската зала в Кремъл, Владимир Путин обявява влизането на Крим в състава на Русия.

Донецк иска референдум за автономия, в състава на Украйна.

Ситуацията в Крим не е, каквато я рисуват западните медии,каза депутатът от каталонския парламент Енрике Равело.

Нико Розберг с Мерцедес спечели Гран при на Австралия 2014.

Какъв е резултатът от референдума в Крим и Севастопол?

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога