неделя, 9 март 2014 г.

Бивш кандидат за вицепрезидент на САЩ и губернатор на американски щат иска ядрено оръжие срещу Русия и трета световна война?

Бивш кандидат за вицепрезидент на САЩ и губернатор на американски щат  иска ядрено оръжие срещу Русия и трета  световна война?

Русия  не изпитва респект от ЕС,защото няма нито респектиращи армии,нито авроритет в света,а във външната политика се превръща в проскубан и жалък пудел на САЩ.
Русия вижда и американската слабост. Русия вижда  шокирана от украинските събития Америка,шокирана от събития,които сама подбутваше безидейно.
А и Русия е подкрепяна почти безрезервно от Китай-Китайската армия има численост 2 255 000 души.
Сухопътни сили 1 500 000
ВМС 255 000
ВВС 400 000
Руските въоръжени сили имат обща численост 1 130 000 души.
Обама  от 2013 финансова година,намалява разходите на министерството на отбраната на САЩ за следващите години с почти $ 500 милиарда.
Съединените щати по финансови причини, не могат да поддържат броя на сухопътните войски, такъв,че да им разреши да водят две войни.
САЩ поддържат 570 000 души, и са в процес на 10% намаление. Морската пехота е- 202 000 и вероятно ще бъдат бъдат намалени с 25 хиляди войници.
Отложени са за по-добри времена редица основни програми оръжия, включително изграждането на втори самолетоносач на нов клас и на стратегически подводници следващото поколение. Отлага се и закупуването на скъпите изтребители-бомбардировачи от пето поколение F-35.
Председателят на Съвета на началник-щабовете на САЩ, генерал Мартин Демпси на журналистически въпрос, дали има вероятност от американска военна намеса в украинската криза, заявил: "Това е въпрос, който заслужава да бъде оценен и преразгледан във връзка с развитието на събитията."-доста уклончив отговор.
И още:"Имаме договорни задължения с нашите съюзници от НАТО и ги уверявам, че ако това е договорно задължение (да участват в Европа), ние ще ви отговорим. " - каза генералът САЩ.
Демпси предупреди, че нахлуването на руските войски в Крим създава рискове за всички европейски страни и съюзници в НАТО.
" Ако Русия има право да направи това ...да влезе, в суверенна държава под претекст за защита на етнически руски език в Украйна, това създава рискове за Европа в места,където има етнически анклави".-странно,че таакъв уважаван военен преиначава и омаловажава проблаема в Украйна само до използването на руски език и приема безсрамното политическо говорене.
Различни психопати от САЩ  и не само от там,искат използване на ядрено оръжие срещу Русия-на практика искат световна война.
Бившият губернатор на американския щат Аляска и бивш кандидат за вицепрезидент на републиканците Сара Пейлин се включи с "предложение" към  Обама:" само ядреното оръжие ще убеди руския президент Владимир Путин да бъде сдържан."
И тази ненормалница не е сама.По соросоидните русофобски форуми и у нас има подобни призиви.
"Господин президент - казва Сара Пейлин - злодеят, притежаващ ядрено оръжие, може да бъде спрян само от добрия, въоъжен по същия начин."
Според Пейлин, външната политика на Обама е слаба, тъй като позволява на "враговете" на страната да обогатяват арсенала си, докато САЩ съкращат техния.

ПРЕГЛЕД


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога