понеделник, 10 март 2014 г.

Китай предупреди САЩ за спокойствие и сдържаност към Русия в украинския конфликт.

Китай предупреди САЩ за спокойствие и сдържаност към Русия в украинския конфликт.


Китайският президент Си Цзинпин е казал на Барак Обама, че всички страни трябва да действат със спокойствие и сдържаност в украинската криза, за да се избегне покачване на напрежението, съобщи китайското външно министерство. "За решаване на кризата трябва да се използват политически и дипломатически средства", е казал Си в телефонен разговор с Обама.
Китай е "отворен" за всяко предложение, което може да подобри положението, и има готовност за контакт с всички страни, включително със САЩ, е казал също китайският президент.
 Почти безрезервната подкрепа на Китай към Русия в последно време,подсилва незаинтересоваността на Русия за мнението на САЩ и Европа.
Владимир Путин очевидно  не изпитва респект от ЕС,и защото стара Европа няма нито респектиращи армии,нито авторитет в света,а във външната политика се превръща в проскубан и жалък пудел на САЩ.
Путин вижда и американската слабост. Русия вижда една шокирана от украинските събития Америка,шокирана от събития,които сама подбутваше безидейно.
    Военна операция на НАТО в Крим е изключена, заяви чешкият военен министър Мартин Стропницкий.
Сергей Лавров заяви, че причината за кризата в Украйна е неизпълнението на споразумението в Киев от 21 февруари: "Западните партньори ни обещаха, че ако Янукович изпълни поетите задължения от споразумението, да озаптят другата страна и няма да допуснат националрадикалите да ръководят процеса на реформи.... нашите партньори не изпълниха обещанията си", припомни Лавров.

В Георгиевската зала в Кремъл, Владимир Путин обявява влизането на Крим в състава на Русия.

Демокрация и териториална цялост по американски.

В отмъщение за Крим и Украйна, САЩ канят Грузия в НАТО.

Укайна се разпада. Очакват се нови сблъсъци в Донецк. Престрелки Харков.

По-рано Барак Обама  в телефонни разговори с президентите на Франция, Латвия, Литва и Естония и с премиерите на Великобритания и Италия искаше да се създаде по-бързо контактна група,която така и не се състоя до момента.
Путин пък обсъди кризата в Украйна с германския канцлер Ангела Меркел и британския премиер Дейвид Камерън и посочи, че ръководството на Крим е легитимно и стъпките му се основават на нормите на международното право и са призвани да гарантират законните интереси на населението там. Сегашните власти в Киев не са направили нищо, за да усмирят ултранационалистическите и радикалните сили в Украйна.
Десетки българи са отишли в Украйна и са се присъединили към полувоенната група "Доброволец",  съобщи телевизия "Ал Джазира Тюрк".
 World Bulletin пише,че "Православа зора" на Павел Чернев и Българската националистическа партия на Симеон Костадинов призовават в социалните мрежи своите симпатизанти да отидат в Крим и да защитят живеещите там българи от "насилието и агресията".

Укайна се разпада. Очакват се нови сблъсъци в Донецк. Престрелки Харков.

Рейтингът на президента на САЩ Обама пада,а рейтингът на руския президент Владимир Путин,достигна три годишен максимум.

През 2016 г. - Вселенски православен събор, какъвто не е имало от 787 година.

В отмъщение за Крим и Украйна, САЩ канят Грузия в НАТО.

Истеричната омраза на Полша към Русия вкарва Европа в нежелани и безмислени конфликти.

На 11 март България,Румъния и САЩ провеждат съвместно военно-морско учение.

Защо Русия не се интересува вече, от мнението на САЩ и Европа?

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога