събота, 1 март 2014 г.

Путин реши да използва руската армия в Украйна и Крим.


Победа-Григор Димитров спечели финала в Акапулко срещу Кевин Андерсън (ЮАР)


Руският президент Владимир Путин се обърна към Съвета на Федерациите с искане за използване на въоръжените сили на Русия на украинска територия до нормализирането на обществено-политическата обстановка в страната, предаде РИА Новости, като се позова на съобщение от пресслужбата на Кремъл.
Путин е отправил искането си „във връзка с извънредната ситуация в Украйна и заплахата за живота на руските граждани”, намиращи се в източноевропейската държава.
За никого не е тайна, че искането е чисто протоколно и никой не може да откаже каквото и да било на Путин в Русия.
Одобрението си за искането на Путин дадоха комисиите по отбрана и международни отношения на Съвета на Федерацията.
Министър-предстедателят на Крим Сергей Аксенов  пое контрола върху всички силови служби в автономната република и се е обърнал тази сутрин с извънредна молба към президента на Русия Владимир Путин за съдействие в гарантирането на мира и спокойствието на територията на автономната република.

Украйна се готви за война с Русия.Приведе Въоръжените сили в пълна бойна готовност.

Кой, какъв е в Украйна,Киев,Крим и Севастопол?

Горната камара на руския парламент разреши на Путин да използва армията в Украйна.

Кримската власти сътрудничат с Руския Черноморск флот, за да се защитят жизненоважни инсталации, потвъеди председателят на Съвета на министрите Сергей Аксенов. В събота, те са взели всички важни административни обекти  в  Симферопол, сложили са картечни гнезда около сградата на парламента.
Има пълно сътрудничество с Черноморския флот на защитата на жизненоважни инсталации.
ИТАР - ТАСС позовавайки се на пресслужбата на Черноморския флот съобщи, че " с властите на автономната република Крим се споразумяха за съвместна защита."
Десетки  са  ранени в  град Харков при щурма на сградата на Областната държавна администрация, където се барикадираха активисти от Евромайдан, предаде УНИАН. В момента около 30 пострадали участници в акцията в подкрепа на градската власт се намират недалеч от постройката под наблюдението на милиционери.
Руски военни блокирали украинският граничен и митнически пункт в Балаклава.
 Още в петък следобед, според сайта "Севастопол новини" неизвестни въоръжени войници, блокирали КПП на украинските митничари.
Случайно на изхода на Балаклава  застанал ракетен катер, като по този начин блокирал достъпа на украински кораби.
Балаклава е  пункт за базиране на ядрени поводници и е с голяма концентрация на ядрени боеприпаси,които наистина трябва да бъдат надежно охранявани.
По-късно в петък, бе съобщено, че в град Севастопол са снети знамената на Украйна и заменени със знамена на Руската федерация.
Руски самолети, превозващи близо 2000 войници на борда си, са кацнали на военновъздушна база в близост до Симферопол,твърдят западни издания.

Путин е обсъдил с Обама ситуацията в Украйна след военните заплахи.

Украйна се готви за война с Русия.Приведе Въоръжените сили в пълна бойна готовност.

Горната камара на руския парламент разреши на Путин да използва армията в Украйна.

Атака от Киев на МВР в Крим в Симферопол в нощта срещу 1 март.Премиерът на Украйна иска разговори с Русия.


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога