неделя, 16 март 2014 г.

Екзит пол- 93% от жителите на Крим, участвали в референдума, са за присъединяването на Крим към Русия.

Резултатът от референдума в Крим и Севастопол е ясен.По данни на екзит пол, 93% от жителите на Крим, които са участвали в днешния референдум, са подкрепили присъединяването на автономната република към Русия.
Единственият  экзит-пол на изхода от секциите за гласуване в Крим се провежда по поръчка наагенция «Крыминформ».
Пред избирателните секции в Севастопол и Симферопол в Крим в сутрешните часове се извиха дълги опашки.
 Гласуването започна в осем сутринта местно време.Жителите  ще изразят мнението си дали  да останат в състава на Украйна или да се присъединят към Русия.Гласуването се очаква да прдължи 12 часа.
Ситуацията в Крим не е, каквато я рисуват западните медии,каза депутатът от каталонския парламент Енрике Равело и "не са забелязали никакви нередности"  е казал депутатът от полския парламент Матеуш Пискорски.
Повече от 90% от кримското населението се изказва  подкрепа на решението да се влезе в Руската федерация. По-голямата част от анкетираните (97%), според социолозите, дават негативна оценка на  така нареченият Евромайдан, както и новите инициативи на така нареченото украинско правителството за ограничаване на правата на малцинствата в Украйна.
За Крим е всичко е ясно,защото е с преобладаващо руско население,но ще стане страшно в районите със смесено 50 на 50, или приблизително поравно. Дано не се окажа добър пророк.
  А в Севастопол от сутринта до урните  хората се редят на опашка. Жителите на града са в непрекъснат поток. Избирателна активност вероятно ще бъде над 80 процента, но ако се съди по броя на хората, може да бъде и превишена.
Избирателните секции са добре охранявани,включително и от  казашки полк.
В навечерието на изборите казаците положиха клетва за вярност към жителите на Крим и Севастопол.
Няколко седмици  градът  буквално живее за референдума и сега хората искат да се изкажат в подкрепа на Крим.
В списъците на избирателите има повече от милион и половина  избиратели.
Долен праг за броя на членовете с право на глас няма. Избирателите ще гласуват чрез представяне на паспорт, посочващ мястото на пребиваване. Гласуването ще бъде възможно единствено по местоживеене.
 Днес и Донецк поиска референдум,но за автономия в състава на Украйна.
Референдумът в Крим плаши целия Европейски съюз, (тъй като може да провокира сепаратизъм в други райони на Европа-Великобритания,Испания,Италия,Белгия б.а.) е официалната позиция на Брюксел.
Европейците бързо забравиха как под безпрецедентния натиск на САЩ се създаде поредната мюсюлманска държава-Косово- в сърцето на Европа.
Забравиха компромисът,за създаване на още един тумор в сърцето на Европа.
Референдумът в Крим плаши целия Европейски съюз, тъй като може да провокира сепаратизъм в други райони на Европа-Великобритания,Испания,Белгия е официалната позиция на Брюксел.
Европейците бързо забравиха как под безпрецедентния натиск на САЩ се създаде поредната мюсюлманска държава-Косово, в сърцето на Европа. Който не е предубеден помни как САЩ провокираха отцепването на Южен Судан от Судан,на Еритрея от Етиопия и Източен Тимор от Индонезия.Когато,обаче не им е изгодно, както е в случая с Крим, САЩ стават силни поддръжници на териториалната цялост.
ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога