вторник, 11 март 2014 г.

Референдумът за Крим и Севастопол на 16 март.

Референдумът за Крим и Севастопол  на 16 март.

Над 80% от жителите на Крим декларират подкрепа за присъединяването към Русия.
Референдумът за присъединяване на Крим към Русия ще се проведе на 16 март.Този референдум,ще реши една несправедливост натворена през 1954 год.от етническият украинец Никита Хрушчов,наследник на Сталин,който самоволно откъсва Севастопол и Крим от Русия и го присъединява  към Украинската съветска република. Украинският произход на Хрушчов, тогава кара мнозина руснаци гледат с недоволство и подозрение на присъединяването на Крим към Украйна.
 В смутните години на разпадането на СССР,така и тази очеизвадна лудост не бе поправена и в момента е сериозен проблем между Росия и нямащата в исторически и национален аспект нищо общо с Крим,Украйна.
В допитване, проведено през 2008 година, болшинството от хората, живеещи на полуостров Крим, се самоопределят като руснаци. Едва 8,3 процента от анкетираните се обявяват за украинци в културно отношение.
Културните сблъсъци в Крим са не били никога между руснаци и украинци а между християните -руснаци и украинци, и сунитско-ислямските татари.
Референдумът в Крим плаши целия Европейски съюз, тъй като може да провокира сепаратизъм в други райони на Европа-Великобритания,Испания,Белгия е официалната позиция на Брюксел.
Европейците бързо забравиха как под безпрецедентния натиск на САЩ се създаде поредната мюсюлманска държава-Косово, в сърцето на Европа.
Забравиха компромисът,за създаване на още един тумор в сърцето на Европа.
През 2008 г., след години на стагнация и неясен законов статут, територията с население 1,7 милиона души обяви независимост с подкрепата на САЩ и под натиска на САЩ и от европейски слуги на САЩ.
Въпреки очевидната несъвместимост на признаването на Косово ,с международното право, въпреки несъмненото дестабилизиране на Балканите, а и на цяла Европа, въпреки неизбежното клониране на проблема в безброй нови сепаратистки напрежения, тогава се изпълн повелята на САЩ и се подкрепи поредната измислена от болни мозъци мюсюлманска държава в Европа.
 Сега американците много се загрижиха за бъдещо дестабилизиране на  цяла Европа?
Върховният съвет на Крим  прие декларация за независимост и се обърна към руските власти с молбата да приемат автономната република в състава на Руската федерация.Тези решения може да бъдат потвърдени на допитването до жителите на региона.
За провеждането на референдума в Крим са сформирани 27 териториални избирателни комисии и 1205 секционни комисии, включително 192 в Севастопол.
За гласуването са напечатани 1 512 725 бюлетини, което съответства с броя на жителите, които имат право на глас.

Какъв е резултатът от референдума в Крим и Севастопол?

Китай отново се противопостави на САЩ за референдума в Крим.

Рейтингът на президента на САЩ Обама пада,а рейтингът на руския президент Владимир Путин,достигна три годишен максимум.

В отмъщение за Крим и Украйна, САЩ канят Грузия в НАТО.

Истеричната омраза на Полша към Русия вкарва Европа в нежелани и безмислени конфликти.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога