събота, 1 март 2014 г.

Атака от Киев на МВР в Крим в Симферопол в нощта срещу 1 март.Премиерът на Украйна иска разговори с Русия.

Путин реши да използва руската армия в Крим.

Атака от Киев на МВР в Крим в Симферопол в нощта срещу 1 март.Премиерът на Украйна иска разговори с Русия.

На 2 Март 2014,всички силови структури на територията на Крим са под контрол на местните власти.

В Русия, са изключително загрижени за последните развития в Крим, заяви в събота руското външно министерство. "В нощта на 1-ви март неидентифицирани въоръжени лица, пратени от Киев, се опитали да завземат сградата на Министерството на вътрешните работи на автономната република Крим. Като резултат от коварните провокации ина ранени. С решителни действия на групите за самоотбрана, опита е предотвратен. Потвърждава се добре опита на политическите кръгове в Киев дестабилизират полуострова, "- се казва в изявление на офиса сайт.
Министерството на външните работи, заяви: "Ние призоваваме тези, които дават такива поръчки от Киев, за да покажат сдържаност във вече напрегнатата ситуация в Крим."
По-рано, председател на Съвета на министрите на Автономна република Крим Сергей Аксенов каза,че той е взел решение временно да пре подчини пряко на себе си формирования и звена на структурите на властта в автономията. "Аз, като председател на Съвета на министрите на Крим, осъзнавайки, правомощията, предоставени ми от Върховния съвет на Крим, вземам това решение за силови структури на МВР, службата за сигурност, въоръжените сили, Министерството на извънредните ситуации, ВМС, службата за вътрешни приходи, граничарите. Всички командири да се подчиняват само на моите заповеди и нареждания,а  несъгласие помоля да напуснат службата, "- се казва в изявление, излъчено в" Интерфакс-Украйна.
Премиерът на Украйна Арсений Яценюк инструктирал членове на правителството, за да се установи контакт с руските си колеги и партньори. "Обръщам се към всички членове на кабинета: моля,  да се свържете с вашите руски колеги," - каза по време на заседание на правителството в събота.
Той попитал министър на финансите  дали се е свързал с Министерството на финансите на Русия за да обсъдят споразумение за финансово сътрудничество.
По рано И.д. Президентът на Украйна,Александър Турчинов направи телевизионно обръщение към нацията, в което обвини Русия за агресивни действия по "абхазкия сценарий."
"Руската федерация отприщи злонамерено агресия срещу нашата Украйна - каза  Турчинов.
Те използваха своите войски да завладеят не само на Парламента и Съвета на министрите на Крим, но и добият контрол над цивилни обекти, комуникация, опитват се да блокират украинските войски. Нас ни провокират и се разиграва абхазкия сценарий"- каза и.д. Президентът на Украйна.
От Киев,пък се жалват,че в град Евпатория в Крим руски военнослужещи са опитали да вземат под контрол един от командните пунктове на украинска зенитно-ракетна част-15 въоръжени войници са влезли на територията на поделението, като преди това са неутрализирали охраната на входа.
Министър-председателят на Автономна Република Крим Сергей Аксенов е призовал жителите на полуострова да се успокоят и да не се паникьосват, предаде ИТАР-ТАСС. „В Крим работят службите за сигурност на МВР, в сътрудничество с руския Черноморски флот. Всички служби в Крим са по местата си, ситуацията е под контрол. Умоляваме гражданите да не изпадат в паника”, е казал Аксенов пред журналисти.

Горната камара на руския парламент разреши на Путин да използва армията в Украйна.

Газовите доставки намаляват.Газова криза 2014 или разчитаме на късмет?

Обвиняват Русия във военна агресия, десант в Симферопол,изключване на комуникациите и блокиране на украински митничари.


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога