петък, 28 февруари 2014 г.

Британското разузнаване няколко години е следило и подслушвало видео чата на Yahoo.Помагали им от Националната агенция за сигурност на САЩ .

Британското разузнаване  няколко години е следило и подслушвало видео чата на Yahoo.

Британското разузнаване-Communications Centre ( GCHQ ) в продължение на няколко години е следило и подслушвало потребителите на видео чат Yahoo , пише вестник   Guardian , позовавайки се на редица документи, публикувани от Едуард Сноудън .
Според вестника , служители GCHQ разработили програма, наречена Optic Nerve ,  която залавя изображението намилиони хора по света.
Spyware им се свързвал с диалози във  Yahoo във видео чата и  свалял скрийншотове на всеки пет минути. Базата данни попаднали много изображения от сексуален характер.
Програмата започва да работи през 2008 г., и на британските си колеги помогнали от Националната агенция за сигурност на САЩ .
 Очевидно, през 2012 г., програмата продължавала да действа и нейната съдба в момента е все още неизвестна.
Според документи на Snowden за периода от 2008 до 2010 г., само за шест месеца от програмата  GCHO са получени изображения от камерите за 1,8 милиона потребители на услугата Yahoo.
Представители на Yahoo заявиха, че не знаели нищо,че тайните служби шпионират потребителите. Компанията отбелязва, че незаконната инвазия на личния живот на обикновените хора е причина за безпокойство, и призова всички правителства дапомислят за реформа на законодателството в областта на надзора на гражданите. Компанията също така обеща да се опита да се обърне повече внимание на криптиране на данните  на  Yahoo.
 Представители на британското разузнаване и GCHQ от своя страна отказват  каквито и да било коментари.

Обвиняват Русия във военна агресия, десант в Симферопол,изключване на комуникациите и блокиране на украински митничари.

Кой, какъв е в Украйна,Киев,Крим и Севастопол?

Крим с нов министър председател и референдум.

Колко милиарда са необходими на Украйна за да избегне фалита?- $20-25 млрд.долара за 2014 и то спешно.


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога