понеделник, 10 февруари 2014 г.

Скандалът с двойните стандарти в бТВ към Росен Петров и Слави Трифонов провокиран от Николай Бареков.

ГЕРБ не успя и с третия вот на недоверие

 След публичната декларация на Росен Петров за решението  да влезе в политическия живот и да подкрепи Николай Бареков,от бТВ сами се вкараха в доста конфузна ситуация:

Позиция на bTV по повод декларацията на Росен Петров, прочетена в ефира на телевизията

bTV Media Group се дистанцира от поведението на Росен Петров, водещ на предаването „Нека говорят” на 9 февруари 2014 г., в което той, без да предупреди за намеренията си продуцентите на предаването и представители на телевизията, изчете публично декларация за решението си да влезе в политическия живот.
bTV тълкува случилото се, като възползване от положението на водещ и използване на национален ефир за лични цели. Това е безпрецедентно нарушение на журналистическите стандарти, които следва телевизията. Действията на Росен Петров в ефира на bTV в предаването на 9 февруари 2014 г. са изненадващи за ръководството на телевизията.
Предстои медията и компанията продуцент „Дрийм Тийм Прадакшънс” АД да вземат решение за бъдещето на предаването, като bTV ще потърси правата си за спазване на условията по договора и отговорностите, с които продуцентът и водещият са се ангажирали.
По отношение на публицистичните си предавания bTV винаги е следвала принципите на безпристрастност и надпартийност. Обективната журналистика е тази, която ще продължи да присъства в ефира на bTV и в бъдеще.

Не закъсня и отговорът на  Николай Бареков,по-точно доста въпроси, на които бТВ нямат отговор:

Отворено писмо от Николай Бареков до новото ръководство на "БТВ МЕДИА ГРУП".

Уважаеми колеги, надявам се, че вие ще съумеете да отговорите на въпросите, които днес обществото поставя към вас.
Кога новините на bTV демонстрират двоен морал? Когато атакуват един достоен човек като Росен Петров, позволил си да изкаже своята гражданска позиция честно и открито в ефир? Или когато години наред се правите, че не забелязвате двойните стандарти в редица ваши предавания и външни продукции? Защо не се разграничихте от вашият колега Слави Трифонов, който си позволи във ваше студио да издигне кандидатурата на Меглена Кунева за президент или издигна кандидатурата на мажоритарен депутат от името на неговото предаване? Кунева ваш кандидат ли беше или кандидат на Слави Трифонов. Защо позволихте дълги години ваши водещи да се крият зад полата на bTV, издигайки откровено политически лозунги и партийни кандидати? Защо bTV не съумя по достойнство да оцени откритото и честно поведение на своето лице и водещ Росен Петров, който заяви открито своите политически пристрастия, заставайки с очите и името си пред аудиторията?
Докога българските медии ще демонстрират двоен морал, а bTV като техен флагман ще раздава правосъдие срещу неудобните за статуквото нови политици? Вие, от новото ръководство на bTV ще промените ли практиките, въведени от времето на г-жа Люба Ризова, когато в новините и публицистичните предавания се деляха водещите и обществените фигури на удобни и неудобни? Когато затваряхте очи за очевидните партийни политически ангажименти на редици от вашите външни продукции и бяхте безкомпромисни, когато някои от вашите редици проявяваше смелостта да изкаже обратното мнение? Напомням, че за последните години от bTV напуснаха или бяха освободени, заради несъгласие с редакционната политика на телевизията десетки ярки публицисти и репортери. И това са хора, чиито оценки за обществения и политически живот в повечето случаи не съвпадат с моите оценки.
Идва времето на новите лидери в политиката. Дали медиите и в частност bTV са готови адекватно да отговорят на това предизвикателство.

Николай Бареков

На ход са от бТВ,но не искам да съм в тяхното положение-те просто нямат верен изход от ситуацията в която сами се вкараха.
В ефира наТв7 Росен Петров заплаши, че ако от bTV продължават с мръсната кампания срещу него, ще отиде в прокуратурата и ще свидетелства срещу медията и “Дрийм тийм”за купуване на обществени поръчки и търговия с влияние: „Ако тая мръсна кампания на бТВ и “Дрийм тийм” не спре, ще отида в прокуратурата, ще стана защитен свидетел и ще разкрия търговия с влияние, как се купуват обществени поръчки, и как се назначават журналисти и тогава много водещи и доста политици могат да гледат света през едно тясно прозорче.

.

11.02.2014-Програма на Зимната олимпиадата в Сочи.Класиране по медали.

БСП, ДПС и Атака режат правомощията на Плевнелиев за службите?

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога