четвъртък, 6 февруари 2014 г.

Европа ще погледне сериозно на Турция без Ердоган. Може ли ислямистът Ердоган да загуби Турция?Вече няма никакъв шанс, Турция да стане член на Европейския съюз, с Ердоган начело,и преди на  власт да дойде истинско светско правителство.
 Вече около 70% от турците вярват, че правителството на Ердоган е силно корумпирано.
Пропадат намеренията на Ердоган,да разруши светската република на Кемал Ататюрк и като спечели президентските избори през август, да направи Турция президентска република и да управлява още десетки години.
А дали може да бъдат честни и неопорочени изборите?
Опозиционната Републиканска партия вероятно ще спечели с гласовете на  алевиите, които са светски настроени. Републиканската партия е критично настроена към концепцията на неоосманизма,като вредна за страната.
Дори Фетхула Гюлен, наскоро намекна, че може да накара последователите си, които са милиони в Турция, да гласуват за Републиканската партия.
Корупционният скандал, който се разрази и бяха арестувани 18 души, между които синовете на двама министри,а 10 министри бяха сменени,вероятно ще свали "големият приятел на проваления бивш премиер на България,Борисов"-Ердоган от власт.
Естествено Ердоган си отмъщава за разкрития корупционен скандал и
 уволнил и уволнява стотици служители на столичния полицията,на първо място шефове  на полицейските управления разнищили корупционният скандал.
 Полицията задържа по-рано повече от  50 души - бизнесмени, служители и техните роднини - по подозрение в измама в търгове, престъпление по служба и подкуп . Всички задържани са близки до Ердоган - членове на управляващата Партия на справедливостта и развитието.Икономически щети , причинени от корупционен скандал на хората на Ердоган в Турция е надхвърлил $ 100 милиарда.
Трима членове на правителството , чиито деца са  замесени в скандала , подадоха оставка : министърът на околната среда и благоустройството Ердоган Байрактар ​​, турският министър на вътрешните работи  Муамар Гюлер и министър на икономиката Зафер Чаглаян . Една седмица след арестите , премиерът Реджеп Тайип Ердоган  замени още десет министри.
Загубата на политическа война между  Ердоган и духовния водач Фетхула Гюлен.
 ще  вкара Ердоган в затвора, защото срещу него  има 13 процеса за корупция, които са замразени, когато стана министър-председател.
Социологическите агенции показват, че ислямистите на Ердога от 50% рейтинг падат до 40% само за няколко месеца.
Опозиционната Републиканска партия  от 20% се качва на 30%.
Националистите  печелят сериозни проценти и двете главни опозиционни партии вече имат значителен превес над ислямистите на Ердоган.
 Турция на Ердоган е заплаха и е скарана  с повечето съседни държави.  Европа ще погледне сериозно на  Турция без Ердоган.
Вече няма никакъв шанс Турция да стане член на Европейския съюз, с Ердоган начело,преди на  власт да дойде истинско светско правителство.
ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога