петък, 28 февруари 2014 г.

Кой, какъв е в Украйна,Киев,Крим и Севастопол?

В момента националността на украинския гражданин не е посочена в паспорта и други документи за самоличност .
Изследване на Международния институт по социология в Киев, дава етническата структура на Украйна по време на преброяването на населението през 2001 г. която е приблизително следната:
Около 60-62 % са моно-етнически украинци,  23-25 ​​% двуезични руски украинци, 10.9% моно - етнически руснаци и около 5 % от хората са от други етнически групи-
 беларуси (0.57 %), молдовци (0.54 %), татари (0.51 %), българи (0.42 %), унгарци (0.32 %), румънци (0.31 %) и поляци (0.30 %).
Двуезични руски украинци, моно- етнически руснаци,българите и татарите населяват в голямата си степен южните и източни райони на страната и Крим.

Условия за предсрочно прекратяване пълномощията (импийчмънт) на президента Плевнелиев.

 Партия на регионите на Янукович е формирана от група олигарси като Ренат Ахметов, Пинчук, Игор Коломийски и други присвоили"законно",подобно на нашите родни олигарси в България, голяма част от стратегическите отрасли, предприятия и природни ресурси на Украйна.
Виктор Янукович е обвързан с олигархичните кръгове и самият е един от най-крупните олигарси в страната. Синът му вече също е изключително богат.
Партиите в така нареченета "Опозицията"- “Баткивщина“, „Удар“ и „Свобода“, не са нещо по-различно-също са формирани от друга група олигарси под ръководството на криминалната газова принцеса на Украйна –  Юлия Тимошенко, която беше осъдена за сключване на неизгодни договори и вече е пусната от затвора, въпреки че е ощетила украинците с милиарди.
Целта на едните и другите партии е да защитават икономическите и финансови интереси на собствената група  олигарси, а не да се грижат за интересите на народа.
 А понеже в Украйна е несериозно да се говори за единен народ,то задачата им се улеснява многократно при изваждането на етническата карта.
Партията „Баткивщина“ се ръководи от заместника на Тимошенко, Арсений Яценюк (чиято майка е наследник на тълкувателя на Талмуда, равина Бакаи)- бивш министър на икономиката и на външните работи в няколко правителства. Говори се,че е от "бандата на Сорос"(не правя аналогия с България и който си го мисли е сболно подсъзнание) и други задкулисни играчи от САЩ. Партията „Удар“ се ръководи от  Виталий Кличко, който се финансира и обучава от политици от ХДС, приближени до Ангела Меркел.
Партия „ Свобода“ се ръководи от Олег Тягнибок, които е бивш комсомолски секретар и вероятен полски агент, депутат и лъже националист, обявил се за наследник на Степан Бандера и се финансирал от главата на Европейския Еврейски съюз милиардерът  Игорь Коломойский.
Тъй като бойните действия на въоръжените групи в Украйна се ръководеха и ръководят до голяма степен  от крайнодясна групировка "Десен сектор" и техния съюзник  движението "Тризъбец", изповядващо "украинския национализъм"  на  Бандера –  съратник на хитлеристите по време на Втората световна война-дългосрочните положителни резултати  са  съмнителни.
От "Десен сектор" на Дмитрий Ярош ежедневно се декларира,че  "Десен сектор" е в готовност да продължава борбата.
 Ултрарадикалното движение „Десен сектор” заяви, че не вярва на обещанията на политиците.
 Рускоговорещите и хората с руско самосъзнание се ослушваха,но последните дни се организираха или по-точно,бяха организирани.
 Вече се взе решението за Референдум в Крим за отделяне от Украйна и автономия.
Крим е с нов министър председател и ново правителство.
Кримският парламент на извънредна сесия гласува вот на недоверие на кабинета  и  прекратяване на неговата дейност и освободи Анатолий Могилев от длъжността премиер.
По-рано Кримския парламент направи обръщение към жителите на автономната република, в което обяви, че ще предприеме действия за провеждането на всеобщ референдум в автономната република.
Етническите руснаци в Крим са малко над половината от населението. На полуострова се намира базата на Черноморския флот на Русия, за който Москва плаща годишен наем от около 100 милиона долара.
Крим, бе прехвърлен от Русия към Украйна през 1954 г.от Никѝта Сергѐевич Хрушчо̀в украинец по рождение и тогава ръководител на СССР.
 Янукович удължи срока за отдаване на базите до 2024 година.
В Севастопол, градът с най-голямо руско население в страната, руският гражданин Алексей Чалий е провъзгласен за кмет от градската управа, заменяйки на поста назначения от правителството Владимир Яцуба. Длъжностни лица в Киев осъдиха този ход, но местният ръководител на полицията Александър Гончаров обяви, че няма да стори нищо, за да отстрани новия градоначалник. Той каза, че няма никакво намерение да следва "престъпни заповеди", издадени от "фалшивата" администрация, която завзе столицата.
Севастополското подразделение на спецчастите „Беркут” няма да бъде разпуснато, обеща на жителите на града новият кмет Алексей Чалий.

Условия за предсрочно прекратяване пълномощията (импийчмънт) на президента Плевнелиев.

Швейцария,наказана от ЕС за антиимигрантския референдум.

Оптимистични прогнози на Standard & Poor's за Русия. S & P очаква постепенно излизане от украинската криза.

Социалистите губят Франция.Националистите на Марин льо Пен, печелят поне в 14 големи френски градове.

Демокрация и териториална цялост по американски.

Импийчмънт за Плевнелиев?Бареков твърди-Плевнелиев е застрашил националната сигурност,дава го на прокурорите.

Русия - САЩ резултат 3:0, пише турският " Yeni Mesaj ".

70 години от бандитските англо-американски бомбардировки над мирното население на София.

Защо Русия не се интересува вече, от мнението на САЩ и Европа?

Украйна свърши парите,въведе ограничение за теглене на валута.


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога