четвъртък, 27 февруари 2014 г.

Окупиран е парламента на Крим в Симферопол.

Окупиран е парламента на Крим в Симферопол.

Над сградата на парламента в Крим е издигнат флагът на Русия, съобщиха  източници от МВР.Сградата, в която се помещават Върховната Рада и Съветът на министрите на Крим, е била завзета от въоръжени лица.
Около 04.00 часа местно време  са били около 30 души, които са извели полицаите,а по-късно е пристигнал автобус с още около 30 души с голямо количество амуниции, сред които автомати, снайпери и гранатомети.
В момента полицията в Симферопол е вдигната по тревога. Органите на реда са отцепили района около сградата на кримския парламент.
Провалили се опитите на Кримския премиер Анатолий Могилев да се договори с окупаторите на сградата на правителството,проведена във фоайето на партера.
Окупаторите заявили, че не са упълномощени да водят преговори и да отправят искания.
Кримският премиер им е дал телефонния си номер, за връзка.

Референдум в Крим за отделяне от Украйна и автономия.

В сряда поради сблъсъците между участниците в демонстрации в подкрепа и против новата власт в Киев беше провалено заседание на Върховния съвет, на което трябваше да се определи отношението на депутатите към последните събития в Украйна.
Броят на ранените в Крим достигна 35 души,а загиналите са двама.
Етническите руснаци в Крим са малко над половината от населението. На полуострова се намира базата на Черноморския флот на Русия, за който Москва плаща годишен наем от около 100 милиона долара.
Крим, бе прехвърлен от Русия към Украйна през 1954 г.от Никѝта Сергѐевич Хрушчо̀в украинец по рождение и тогава ръководител на СССР.
 Янукович удължи срока за отдаване на базите до 2024 година.
В Севастопол, градът с най-голямо руско население в страната, руският гражданин Алексей Чалий е провъзгласен за кмет от градската управа, заменяйки на поста назначения от правителството Владимир Яцуба. Длъжностни лица в Киев осъдиха този ход, но местният ръководител на полицията Александър Гончаров обяви, че няма да стори нищо, за да отстрани новия градоначалник. Той каза, че няма никакво намерение да следва "престъпни заповеди", издадени от "фалшивата" администрация, която завзе столицата.
Севастополското подразделение на спецчастите „Беркут” няма да бъде разпуснато, обеща на жителите на града новият кмет Алексей Чалий.

Сблъсъци в Крим между проруски настроени граждани и кримските татари.

Колко милиарда са необходими на Украйна за да избегне фалита?- $20-25 млрд.долара за 2014 и то спешно.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога