събота, 22 февруари 2014 г.

В Киев,крайнодясната групировка "Десен сектор" държи площада- Кличко го нарича „голяма грешка”.

.В Южните, източните украински области и Автономната република Крим местното самоуправление пое властта.

Тъй като бойните действия на въоръжените групи в Украйна се ръководят не от Яценюк, Тягнибок и Кличко,а от крайнодясна групировка "Десен сектор" и техния съюзник  движението "Тризъбец", изповядващо "украинския национализъм" и  вдъхновявано от идеите на Степан Бандера –  съратник на хитлеристите по време на Втората световна война-дългосрочните резултати споразумението са  съмнителни.
Неколкократно Яценюк, Тягнибок и Кличко и техните "меки" политики с властите бяха отхвърляни и освирквани от непримиримите екстремисти.
Истинският лидер на вандалстващите в Киев е лидерът на групировката "Десен сектор" Дмитрий Ярош и той днес след подписването декларира,че  "Десен сектор" продължава борбата.
 Ултрарадикалното движение „Десен сектор” заяви, че не вярва на обещанията на украинския президент Виктор Янукович и възнамерява да продължи борбата срещу властите.
Протестиращи  са превзели  сградата на президентската администрация в центъра на Киев,като не са използвали сила, за да влязат в сградата.
Военнослужещи от вътрешните войски, мобилизирани от други региони на страната, са напуснали града и са се върнали по местата на постоянна дислокация.
Виктор Янукович е пристигнал в Харков тази нощ за участие в конгрес на депутатите от югоизточните области на Украйна, който ще се проведе в събота.
Лидерът на  „Удар” Виталий Кличко е нарекъл „голяма грешка” позицията на  крайнодясна групировка "Десен сектор",от която са изявили готовност за въоръжено противопоставяне, за да постигнат своите цели – оставката на президента на Украйна Виктор Янукович и ареста на ръководителите на силовите структури в страната.
Кличко обаче е заявил, че според него президентът няма да подаде оставка доброволно.

В Южните, източните украински области и Автономната република Крим местното самоуправление пое властта.

Киев падна в ръцете на протестиращите,Янукович избяга в Харков.

Превзеха президентската администрация на Янукович в Киев.

Програмата за деня на 22.02.2014, (събота) на Зимната олимпиадата в Сочи.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога