четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Защо не виждаме какво се случва в Украйна?

Превзеха президентската администрация на Янукович в Киев.

САЩ не подкрепят опозицията за оставката на президента Виктор Янукович.

Киев падна в ръцете на протестиращите,Янукович избяга в Харков.Примирие в Киев между Янукович и лидерите на опозицията - Яценюк, Тягнибок и Кличко.
Истинският  лидер на вандалстващите "протестъри" Дмитрий Ярош от радикалният  "Десен сектор",обаче продължава бойните действия.
На срещата,Арсений Яценюк,твърди, че той няма никакво отношение към хората, които въоръжават „Майдан”.
По време на преговорите между украинския президент Виктор Янукович и опозицията е постигнато примирие, съобщиха малко по-късно от партия „Батькивщина”.
По думите на лидера на партията, Арсений Яценюк, било е взети решение да започнат преговори относно стабилизация на ситуацията.
 Тъй като бойните действия на протестиращите вандали в Украйна се ръководят не от Яценюк, Тягнибок и Кличко,а от крайнодясна групировка "Десен сектор" и техния съюзник  движението "Тризъбец", изповядващо "украинския национализъм" и  вдъхновявано от идеите на Степан Бандера –  съратник на хитлеристите по време на Втората световна война-дългосрочните резултати от примирието са крайно съмнителни.
Неколкократно Яценюк, Тягнибок и Кличко и техните "меки" политики с властите бяха отхвърляни и освирквани от непримиримите екстремисти.
Истинският лидер на вандалстващите в Киев е лидерът на групировката "Десен сектор" Дмитрий Ярош.
Радикалната му организация обаче обяви, че не възнамерява да спазва примирието и „никакви споразумения”:
„Някой си там иска да спре народното въстание по пътя на провъзгласяване на фалшиви примирия. Официално заявявам  "Десен сектор" не е подписвал никакви споразумения и с никой не се е договарял”, заяви лидерът на групировката Дмитрий Ярош.
Налице е конфликт на идентичности в Украйна и на етническо,групово и индивидуално ниво.Естествено в момента най-големия естествен двигател на протестите е ниското качество на живот и илюзорните проевропейски надежди.
  Странното е,че четирите телевизии с национално покритие и основните медии в България,съзнателно си заравят главите в пясъка и поддържат фашизоидните групировки,както правят и за Сирия-да защитават главорезите на Ал Кайда.
 То бива европейска и проамериканска солидарност,но да се защитават крайни ислямистки или фашистки организации,само заради случайно съвпадение на интересите-общата омраза към Русия,или някакви други американски интереси ми идва в повече.
Основните субкултури в  Украйна са закарпатска,черновецка,кримска,казашка и някои по-малки татарска,унгарска,румънска,българска.
В закарпатието са най-силните сепаратистки настроения,донякъде защото искат да станат част от Полша,Румъния или  от друга страна и защото не харесват държавата и живота си.

САЩ не подкрепят опозицията за оставката на президента Виктор Янукович.

Титушки-млади хора, използвани за наемници за неправомерна употреба на сила,провокации и свади.

Украинският парламент реши да се изтеглят войските от Киев и да се спре антитерористична операция.

Какво се случва в Киев на 20 февруари 2014 ?

Програмата за деня на 20.02.2014 на Зимната олимпиадата в Сочи.

Янукович объяви траур в Украйна,гражданската война се разраства.

Киев в гражданска война.Жертвите в Киев са поне 25 ,а ранените повече от 1000 и от двете воюващи страни.


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога