петък, 28 февруари 2014 г.

2000 руски войници в Крим?Въздушното пространство е затворено. Няма интернет и телефони.

.

Путин реши да използва руската армия в Крим.


Руски самолети, превозващи близо 2000 войници на борда си, са кацнали на военновъздушна база в близост до Симферопол,твърдят западни издания.
„13 руски самолета кацнаха на летището в Гвардейское  до Симферопол с по 150 души”, казал Сергей Куницин, специален представител на украинския президент в Крим.
Не е ясно дали Русия  изпраща допълнителни военнослужещи съгласно договорите си с Украйна.
Въздушното пространство над Крим е затворено. Летището в Симферопол не приема самолети и от него не излитат самолети.Въздушното пространство над Симферопол ще остане затворено за цивилни самолети до вечерта на събота. Всички полети са отменени. Забраната ще действа до 18.30 часа местно време на 1 март, но  може да бъде продължена.
В Севастопол бойци на отряди за самоотбрана са превзели сградата на "Укртелеком". Телекомът не може да осигури връзка между полуострова и останалата територия на Украйна. Стационарните телефони на над 80% от жителите на града не работят. Нямат и интернет връзка. Повреден е оптичен кабел.
Министерството на външните работи на Украйна е протестирало в нота срещу Русия " за нарушаване на въздушното пространство и за нарушаване на условията за пребиваване на Черноморския флот".
Съветът за сигурност на ООН проведе кратка „частна среща” и консултации, за обсъждането на бързо променящите се събития в Украйна.
„Всяка проява на нахлуване ще има сериозни последствия”, каза временно изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов.
 Барозу призова новите временни лидери на Украйна да търсят „политически диалог” в Крим след драматичното засилване на напрежението.

Премиерът на Крим Сергей Аксенов поиска помощ от Русия за запазването на мира на полуострова.
Русия няма да остави без внимание молбата на премиера на Крим президентът Путин да окаже съдействие за гарантирането на мира на Кримския полуостров, съобщи РИА "Новости", позовавайки се на администрацията на Кремъл.
Обама бил дълбоко обезпокоен от съобщенията за руската военна активност в Украйна и предупреди, че ще има последствия от всяко посегателство срещу суверенитета на Украйна.

Газовите доставки намаляват.Газова криза 2014 или разчитаме на късмет?

Обвиняват Русия във военна агресия, десант в Симферопол,изключване на комуникациите и блокиране на украински митничари.

Украйна свърши парите,въведе ограничение за теглене на валута.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога