понеделник, 24 февруари 2014 г.

Украйна без финанси ,министерствата спряха плащанията.Тази година е падежът на украински облигации за 12 млрд. долара.В Украйна министерствата спряха всички плащания, освен заплатите,които ще бъдат забавени с 10 дни.
Както обикновено се иска яснота кой управлява Украйна и какви планове за реформи има.
 САЩ предпочитат помощта да мине през МВФ, но са възможни двустранни споразумения,поради тромавостта на МВФ.
Русия  втвърди тона,постави под въпрос легитимността на парламента и властите в Киев, чуват се термините "тероризъм" и "диктаторски методи" и отказ да се контактува с "въоръжени бунтовници, завзвели властта".
Ясно е,че цената на газта няма да остане същата.
Тази година е падежът на украински облигации за около 12 млрд. долара.
 Украйна трябва да изкупи и еврооблигации за 1 млрд. долара в началото на юни.
Правителството гарантира и допълнителни 1,6 млрд. еврооблигации, издадени от Нафтогаз - държавната енергийна компания, които стават дължими през септември.
Украйна се нуждае спешно от € 35 млрд., за да спаси финансите си, заяви изпълняващият длъжността финансов министър Юрий Колобов и призова свикване на международна донорска среща, която да осигури спешна помощ още през следващите една или две седмици.
ЕС е готов да предостави на новото правителство на Украйна 20 милиарда евро за провеждане на реформи, съобщи председателят на комисията по външни работи в Европарламента Елмар Брок,но тя не може да извади въпросните милиарди,трябва решението трите големи.
 Шефът на фонда Кристин Лагард заяви „по подразбиране сме на разположение" за случващото се в Киев.
 Standart & Poors свали рейтинга на Киев в петък на едно от най-ниските възможни нива-до два пъти по-голяма лихва от тази за Гърция.

В Киев отново забраниха руския език.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога