сряда, 22 януари 2014 г.

Тройно увеличение на пневмонията след прекаран грип.

Тройно увеличение на  пневмонията след прекаран грип.

Грипна епидемия в София.Защо бяха лъжите?


 „Ако температурата не спада повече от пет дни, а кашлицата е придружена от зеленикави храчки и болки в гърдите, непременно се консултирайте със специалист по белодробни болести“, съветва доц. Костов, началник на Клиниката по белодробни болести във ВМА.
Свинският грип е повалил най-много бебета и деца до 14 години и млади хора в активна възраст. По-малко са заразените над 65 години, но при тях болестта протича по-тежко, а усложненията са по-чести.
Тройно увеличение на болни с пневмония отчитат личните лекари и болниците в цялата страна. В 90% от случаите става дума за усложнение след прекаран грип, обясни за „Преса“ доц. Коста Костов.
Пневмонията протичала много тежко   с дихателна недостатъчност и  вътрешните отделения в почти всички лечебни заведения били препълнени, а в страната вече има смъртни случаи,на млади хора.
В много случаи става дума за стафилококови пневмонии, които са най-опасните,но по-чести обаче са стрептококовите инфекции, които се лекуват и в домашни условия.
Очаква се решение за  епидемия в много области на страната.
Средната заболеваемост е 168 на 10 000 души, но има райони, в които епидемичните стойности от 200 заразени на 10 000 души население отдавна са прехвърлени.
Висока е заболеваемостта и в Монтана, Ямбол, Бургас, Русе, Стара Загора, София, Сливен и Благоевград.
Столичната регионална здравна инспекция в седмичната си оперативна информация не споменава за грип.
Декларира,че епидемичната обстановка е спокойна.
Подобна е информацията на страниците на регионалните здравни инспекции на повечето големи градове?
Ваксините не помагат,заради изменения в щама на „Калифорния”.Противогрипната ваксина тази година има частично действие,предупреди главният здравен инспектор.

Грипна епидемия в София.Защо бяха лъжите?

Най-любопитното от 22 януари.

ГРИП.СИМПТОМИ.ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ГРИП.ЛЕЧЕНИЕ НА ГРИП.КАК ДА РАЗЛИЧИМ НАСТИНКА ОТ ГРИП?

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога