сряда, 8 януари 2014 г.

Десните комунисти в Европа и България?

Десните комунисти в Европа и България?

  Да погледнем Европа- Барозу по време на режима на Марселу Каетану , членува в нелегалното маоистко Реорганизиращо движение на Партията на пролетариата (РДПП).
 По-късно то прибавя отпред абревиатурата КППР – Комунистическа партия на португалските работници. И става КППР-РДПП.
Ангела Меркел  е била активист на движението на комунистите-реформатори, настоявали за осъществяване в ГДР на перестройка по модела на Горбачов и е била активна част от номенклатурната система на ГДР и ГЕСП.
 През 1981 тя е била избрана  за секретар по агитацията и пропагандата на младежката организация на ГЕСП – Свободната германска младеж,нещо което отрича, и е била  и член на ръководството на профсъюзната организация в Академията.
  А Катрин Аштън,сега първи дипломат на ЕС, в периода 1977-1983 г. е била ковчежник на Кампанията за ядрено разоръжаване ,а истината е,че СССР финансира и  подкрепя тази организация. Нейни привърженици пускат над Лондон самолет с плаката “Помогнете на Съветите, подкрепете КЯР”. През 1990 г. от разсекретените архиви на бившите тайни източногермански служби Щази стана ясно, че те вербували за свой агент Вик Алън – един от най-видните членове на КЯР.
Зам.-председателят на ЕК и комисар по транспорта. Сим Калас е роден и отраснал в СССР, и младини  е бил член първо на Естонската компартия, а след това и на КПСС. Издига се  до член на Президиума на Върховния съвет на СССР.
Когато Талин номинира Калас за еврокомисар през 2004 г., имаше настоявания кандидатурата му да бъде оттеглена.
 Хоакин Алмуния -друг зам.-шеф на ЕК и комисар по въпросите на конкуренцията, е бил член на марксисткото, крайноляво крило на Испанската социалистическа работническа партия. И тогава той се е изказвал против независимостта на прибалтийските републики Литва, Латвия и Естония от СССР.
Да погледнем и в България:
Президентът Росен Плевнелиев е бил първи секретар на общински съвет на ДКМС.Негова ракета-носител е секретарят по идеологическите въпроси в Окръжния комитет на БКП Борис Аврамов. Той е земляк на Асен Плевнелиев от Гоце Делчев, където е бил първият човек на партията.
В Държавния архив в Благоевград,докладна записка от 1977 г., доказва, че Асен Плевнелиев (баща на президента),по това време  е сред висшата номенклатура в окръга, - завежда сектор „Образование” към отдел „Наука и образование” в Окръжния комитет на БКП-Благоевград,а след това сатав завеждащ сектор „Изкуство и култура” към ОК на БКП-Благоевград.
Иван Костов през 1983 г. защитава във ВИИ „Карл Маркс” дисертация на тема: „Икономически растеж, структура и фактори в производствената сфера” и става кандидат на икономическите науки-научна степен по политикономия.
 Костов е старши асистент в катедра „Политическа икономия” на Центъра по идеологическите дисциплини и   проф. Алексиев пише за Иван Костов: „ Той познава много добре произведенията на класиците на марксизма-ленинизма и е убеден марксист и защитник на нашата социалистическа система.”
Чершката на тортата за Иван Костов е статията му във вестник „Работническо дело” от 30 ноември 1989 г. със заглавие: „Никаква отсрочка” в нея Костов се обявява срещу чуждите фирми и монополи, които ще ни лишат от собствените ни ресурси. Той пише: ”Никой няма да дойде за да ни помогне. Ще дойдат, за да правят тук своя бизнес.”
 На Кръглата маса иска да бъде съветник на Андрей Луканов от страна на БКП. Когато докладват на Луканов тази кандидатура, той маха с ръка и казва: ”Абе не сме изпаднали до асистенти. Разполагаме с професори по политикономия!” - пише в своята книга бившият президент Жельо Желев- „Въпреки всичко” през  2005 год.
Бойко Борисов е член на БКП и е искал да влезе  във факултет „Държавна сигурност“ на Школата на МВР в Симеоново,но не е успял.
ГЕРБ  на Бойко Борисов изповядва дясна идеология, но  Бойко Борисов не показва никакви десни действия. Той ръководел батальон на МВР в Дулово по време на възродителния процес.
 Меглена Кунева, заемала поста еврокомисар за защита на потребителите през 2007-2009 г., е  омъжена за  Андрей Пръмов, син на някогашния секретар на ЦК на БКП Иван Пръмов.
Цветан Цветанов е син на шофьора на началника на ДС Григор Шопов. Работил като сержант в ДС – VІІ главно управление – ЦИОУ.
Цецка Цачева – партиен секретар на Окръжен Съвет в Плевен.
Николай Младенов – министър на външните работи, син на служител на ДС, програмен директор на фондация „Отворено общество“ – София (1996-1998).
Сергей Игнатов – министър на образованието, син на секретар на ОК на БКП - Видин.
Аню Ангелов е бил партиен секретар, делегат на 14-тия конгрес на БКП.
Нона Караджова е дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
Лиляна Павлова е внучка на партизанин от бригада „Чавдар“, по-късно с пост в БКП.
Диана Ковачева е дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.

САЩ и ЕС ни готвят нов ценови удар, като от този от ВЕИ , с доставки на американски втечнен газ на неизвестна цена.

Импийчмънт за Плевнелиев?Бареков твърди-Плевнелиев е застрашил националната сигурност,дава го на прокурорите.

Хеморагичната смъртоносна треска Ебола се завърна в Гвинея и Сиера Леоне.

Русия ще отвърне на всички санкции,а на Европа по-специално.

Народната медицина за болка в гърлото,как се прави гаргара,компреси, билкови отвари лайка риган, мащерка, камфорово масло.

Как да удължим живота си с 50%?

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога