вторник, 21 януари 2014 г.

И ДПС след Бойко клекна за Белене и втора атомна?

И ДПС след Бойко клекна за Белене и втора атомна?
След като Румен Петков призна, че е разговарял с  Борисов преди три месеца за АЕЦ "Белене" заедно с чуждестранен инвеститор.
„В срещата Борисов е поел ангажимента, че ПГ на ГЕРБ би подкрепила рестартирането на проекта „Белене” и преосмисляне решението на Народното събрание”, поясни Петков.
 Борисов потвърди за такава среща:"Даже поканих Делян Добрев и им казах моите условия – ако не се дават държавни пари, държавна гаранция, договор за изкупуване на ток – ако тези условия ги има, за мен няма лошо да е частен този проект”, заяви  Борисов.
Сега и ДПС са готови да променят позицията си и за изграждане на АЕЦ "Белене", при изпълнение на "общоприетите" условия, разбрахме от Цонев по време на осмата годишна среща на бизнеса с правителството. До сега ДПС беше категорично против втората атомна централа.
Те по-рано подкрепиха нов реактор в АЕЦ "Козлодуй".
Ако един проект не води до договорни задължения за години напред, той ще бъде реализиран независимо от коя посока идва. Ако не може да диверсифицираме енергийните източници, ще диверсифицираме пътищата, по които получаваме енергията и тук не приемам политизацията, независимо от къде идва, твърди Йордан Цонев.
„Няма ясна финансова схема, има задължения за изкупуване на енергията за десетилетия. Защо подкрепя седми блок - защото ги няма тези неща. Има ясна финансова схема и няма договор за изкупуване. За сега. Ако се промени, ще ревизираме отношението си. Както и, ако Белене се промени, можем да ревезераме отношението си”, отговори Цонев на върпоса защо ДПС не подкрепя проекта.

Няма грип в София и страната?

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога