неделя, 26 януари 2014 г.

Грипно-ледена ваканция във Варна.

Грипно-ледена ваканция във Варна.


Във връзка с непредвидените ледено- извънредни обстоятелства в града и с оглед грипа и острите респираторни заболявания,в понеделник - 27-ми януари ще бъде неучебен ден за учениците в община Варна.
Решението за момента е на кмета.
Детските градини и ясли продължават да работят, като от общината препоръчват на родителите при възможност да оставят децата си вкъщи.
В понеделник предстои заседание на областната комисия за борба с грипа и острите респираторни заболявания, след което ще стане ясно дали във Варна ще има грипна ваканция.
Правомощия да обяви грипна епидемия има директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Варна. При отсъствието на 30% и повече на учениците от учебни занятия, директорите на учебните заведения на територията на съответната община уведомяват директора на РЗИ и Регионалния инспекторат по образование (РИО) за това. На основание методично указание на здравното министерство за борба с грипа и острите респираторни заболявания, директорът на РЗИ - Варна предлага на началника на РИО-Варна да се преустановят учебните занятия в съответното учебно заведение, за което е уведомен по надлежния ред.

Леден кошмар във Варна.


ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога