вторник, 7 януари 2014 г.

Народната медицина за болка в гърлото,как се прави гаргара,компреси, билкови отвари лайка риган, мащерка, камфорово масло.

Народната медицина за болка в гърлото,как се прави гаргара,компреси, билкови отвари лайка  риган, мащерка, камфорово масло.

Народната медицина препоръчва гаргарата с вода и хлебна сода. Гаргарата да се прави два-три пъти дневно, но още в самото начало на гърлобола.
За целта прибавете към половин чаша топла вода, но не гореща, една чаена лъжичка сода бикарбонат.
Препоръчват да се прави гаргара с билкови отвари (лайка или риган) или антисептични разтвори.
Помагат и гаргара с чай от мащерка, хидрастис или комифора или добавяйте във вода по няколко капки тинктура от тези билки.
Една източна рецепта- гаргара с чаша топла вода, в която сте разтворили по 2 капки масло от сандалово дърво и лимон или по 2 капки масло от атласки кедър и евкалипт. Не поглъщайте течността.
Друга рецепта: В чаша топло прясно мляко се слага лъжичка пчелен мед и половин лъжичка сода бикарбонат. Разбърква се добре и се изпива.
За възрастни и при по-големите деца-компрес в съотношение спирт-вода трябва да бъде 1:1, да се смесва с растително или камфорово масло и да се затопли до 36-38 градуса по Целзий. Полученият разтвор се напръсква върху хартиени салфетки или памук и се поставя в областта на шията. Отгоре можете да сложите памучна кърпа или шал. В периодите на най-активно развитие на болестта се препоръчва компресите да се правят два пъти на денонощие за по 5-6 часа сутрин и преди лягане.
При силна кашлица и драскане в гърлото може да използвате билки с успокояващо действие като лопен или подбел.
Понякога болката в гърлото е сигнал не за простуда, а за инфекция- ангина, скарлатина или дифтерия.
Най-добре ако гърлото не минава с шамански номера и продължи да ви боли, а червения цвят не е изчезнал потърсете специализирана лекарска помощ.

Самолечението е опасно и често вредно.
Не отлагайте консултация със специалист.

Биорезонансна терапия с честоти за лечение на различни заболявания.Реймънд Райф и Хулда Кларк.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога