неделя, 19 януари 2014 г.

БСП не допусна Румен Петков и други лидери подкрепящи АБВ на Първанов, на форума в Пловдив.

БСП не допусна Румен Петков и други лидери подкрепящи АБВ на Първанов, на форума в Пловдив.

На неделното съвещание не е  допуснат председателят на Областния и Общински съвет на БСП–Монтана Емил Константинов с устно нареждане на зам.-председателя на БСП Димитър Дъбов. Указания да не идват на сбирката били дадени и на лидерите на социалистите в Плевен и Добрич, които също са заподозрени в партийно предателство.
Който ще работи за Ивайло Калфин, той е в тежко партийно и уставно нарушение и БСП не е нито на Първанов, нито на Станишев, и не може да се дели на сфери на влияние, каза на пресконференция в Пловдив Сергей Станишев.
Сергей Станишев призова да не бъде възприеман като бъдещ евродепутат, тъй като няма да остави БСП.
Относно активизирането на АБВ, Станишев каза, че е добре, че това е станало сега, за да могат да се вземат мерки.
За политика Георги Първанов Сергей Станишев каза, че не е важно кой как влиза в историята, а как излиза от нея.
"Ако целта е била да се разтревожи БСП ,то тя е постигната. Тези разпоредби в устава на партията по отношение на други листи, са на базата на горчив опит", поясни Станишев.
Относно забележките, които Първанов прави за политиката на управление на Станишев, той отговори, че не дели министрите на партийни квоти и че БСП има много по-голямо влияние над правителството, върху всеки един министър, по този начин. БСП вижда, че се формира елитен екип с един диригент, който се казва Пламен Орешарски.
Според Станишев, инициативата на АБВ работи против БСП, обслужва най-вече основния опонент на левицата - ГЕРБ, и подкопава основите на правителството.
Във вторник БСП официално ще предложи АБВ да бъде замразено до изборите. Ако това не стане, партията ще излезе с позиция относно АБВ.
Димитър Дъбов, организационен секретар на партията, потвърди, че  Емил Константинов от Монтана, Румен Петков от Плевен и Валентин Калчев от Добрич, които публично са заявили, че застават зад АБВ не са поканени на днешното съвещание.

Как ще гласувате през май 2014?

Мелнишкият епископ Серафим е новият неврокопски митрополит.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога