сряда, 15 януари 2014 г.

Диета лекува астма.

Диета лекува астма.

Диета от плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни са спасението за астматици, доказаха експерименти с животни.
Астмата е хронично възпалително заболяване на дихателните пътища, проявяващо се с пристъпи на задух, често придружени от кашлица. Това се дължи на факта, че дихателните пътища реагират на различни дразнители. В отговор на стимулация, те стават тесни и да произвежда голямо количество слуз, което затруднява нормалното протичане на въздуха по време на дишане.
Астмата се среща в хората от всички възрасти, но най-често се проявява при деца - половината от тях след това "израстват" на заболяването. Сега, повече от 300 милиона души по света страдат от това заболяване, като броят им непрекъснато расте.
Според "BBC", диета богата на фибри, намалява маркерите на възпаление на белите дробове.
Установено е също така,че чревната абсорбция на диетични фибри, пълни с хранителни вещества, променя  имунитета към по-добро.
Доминирането на преработени храни бедни на  влакна, в диетата на съвременните хора, способства за глобалната епидемия от астма.
Според учените на университета в Лозана, от фибрите и влакната зависи  концентрацията на бактериалната флора на червата.
Известно е, че този фактор, пряко влияе върху всички системи на организма , включително и на имунитета.
Например, ако има много фибри в диетата се повишава концентрацията на някои чревни бактерии, които произвеждат по- къси мастни киселини,които се абсорбират лесно в кръвта. Вероятно, тези мастни киселини са като сигнали на имунната система и резултатът  е по-добра съпротива на възпаление.
От друга страна, ниската концентрация на фибри в диетата повишава риска от астма.
 Между другото се работи за директно въвеждане на пречистени мастни киселини в организма,но защо да правим изкуствени неща?

Какво е астма? Причини за астматичен пристъп. Типични прояви на астма.

Алергията е свръх реакция на имунната система. Лечение и профилактика на алергия.

ГРИП.СИМПТОМИ.ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ГРИП.ЛЕЧЕНИЕ НА ГРИП.КАК ДА РАЗЛИЧИМ НАСТИНКА ОТ ГРИП?

Имунизационен календар 2014.Задължителни ваксини.

Здравната каса-апотеоз на здравния комунизъм.

Народната и традиционна медицина и билката Копър.Копърът за високо кръвно налагяне, стенокардия,пиелонефрит,цистит,камъни в бъбреците и жлъчката.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога