вторник, 14 януари 2014 г.

Плевнелиев защитава фотоволтаици и ветрогенератори,а Екогласност го дава на ОЛАФ.

Плевнелиев защитава фотоволтаици  и ветрогенератори,а Екогласност го дава на ОЛАФ.

Росен Плевнелиев сезира Конституционния съд за нововъведената такса за производителите на електричество от възобновяеми източници. Основание за това е, че таксата противоречи на „основните конституционни принципи на правовата държава и свободната стопанска инициатива“, се казва в съобщението на прессекретариата.
Брюксел наскоро призова държавите да преразгледат насърчителните си политики към зелената енергетика заради понижаването на цените на съоръженията.
Засяга се един пазар за около 700 млн. лв. годишно, който осигурява около 8 процента от потреблението на енергия в България.
Новата такса  е необходима, поради заложения от ДКЕВР дефицит от  500 млн. лв. при определянето на по-ниските с 5 на сто цени на тока от 1 август. Очакванията, че недостигът на тези пари ще се компенсира от  продажба на парникови емисии,  се оказаха силно надценени.
По неистовият вой, може да познаете заинтересуваните и печелившите от  един бизнес,който по презумпция носеше повече печалба,както изчисляват противниците му от проституцията,наркотиците и контрабандата.
По критиките ще познаете облагодетелстваните от един безскрупулно наложен крещящ евро-лобизъм,и безсрамни корпоративни интереси,наложени от ЕС, прегърнат от тройната коалиция и многократно преизпълнен и изкривен от ГЕРБ,а разбойнически високата цена  се плаща от крайния потребител,без някой да му дава право на избор.
Започна битката на лобитата и самообявилият се за обеденител Плевнелиев, застана на страната на олигарсите и печалбарите.
Росен Плевнелиев се оплака от Китай, че се прави опит да му бъдат отнети демократични права-така той коментира  отправените от  към него обвинения, че е част от олигархията заради решението му да поиска от КС да обяви за противоконституционна 20-процентната такса върху приходите от продажба на вятърна и слънчева енергия.
А Конституционният съд днес реши, че питането на президента Росен Плевнелиев дали Народното събрание може да отменя свое решение за избор е недопустимо. Искането беше отправено от държавния глава в края на октомври по повод решението на парламента от 19 юни 2013 г., с което отмени решението си за избор на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.
ПК „Екогласност” на Емил Георгиев. сигнализира на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) за Плевнелиев.
От „Екогласност” информираха прокуратурата и парламентарната комисия „Антимафия”, че докато е бил строителен министър в кабинета „ГЕРБ”, Плевнелиев не е изпълнил съдебно решение. То е било потвърдено от всички инстанции. Участие в престъплението има и Лиляна Павлова, която бе заместник на Плевнелиев, а по-късно оглави МРРБ.
Още със стъпването си в президентството, Росен Плевнелеив е оказал натиск, за да бъдат спрени проверки срещу „Каолин” на Иво Прокопиев, започнати от ДАНС и прокуратурата, твърдят от „Екогласност”
През годините дружеството, което бизнесменът наскоро продаде на немската „Кварцверке”, бе обвинявано, че е основният замърсител на района край град Меричлери. През 2010 г. в 4-то отделение на Главна прокуратура били заведени преписки срещу „Каолин”. След като Плевнелиев става президент, те са замразени.
„Едва преди няколко месеца отново са задвижени”, каза Емил Георгиев.

Първанов тръгва на избори.

Обама осигури мащабната реформа в здравеопазването до октомври 2014.

САЩ намаляват икономическите санкции срещу Иран. Диверсификацията на енергийните доставчици е на дневен ред.

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога