четвъртък, 23 януари 2014 г.

Грипна ваканция в Дългопол до 24 януари.

 Грипна ваканция в Дългопол  до 24 януари.

В Дългопол е обявена грипна ваканция. Тя ще продължи до 24-ти включително. Повече от 30 процента от учениците в СОУ „Св. Климент Охридски” отсъстват заради остри респираторни заболявания, сочат данни на Регионалната здравна инспекция.
Учебните занятия в града са прекратени вчера.
Вчера Столичната регионална здравна инспекция  обявяви грипна епидемия в София, считано от 23 януари.
Изненадващо  грипна ваканция в училищата в София няма да бъде обявявана.
В момента в общинските детски градини и училища няма необходимост от обявяването на грипна ваканция. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, цитирана от Фокус,вчера.
Защо софийската кметица и образователните бюрократи смятат,че разбират повече от грипни епидемии от здравните власт не е ясно.
Дано не е лична и партийна неприязън на гърба на децата.
Тройно увеличение на болни с пневмония отчитат личните лекари и болниците в цялата страна. В 90% от случаите става дума за усложнение след прекаран грип.
Пневмонията протичала много тежко   с дихателна недостатъчност и  вътрешните отделения в почти всички лечебни заведения били препълнени, а в страната вече има смъртни случаи,на млади хора.
В много случаи става дума за стафилококови пневмонии, които са най-опасните,но по-чести обаче са стрептококовите инфекции, които се лекуват и в домашни условия.
Очаква се решение за  епидемия в много области на страната.

Безумията в новия Наказателен кодекс на БСП и ДПС.

ГРИП.СИМПТОМИ.ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ГРИП.ЛЕЧЕНИЕ НА ГРИП.КАК ДА РАЗЛИЧИМ НАСТИНКА ОТ ГРИП?

ЗА ВРЪЗКА:
yphalachev@gmail.com

Архив на блога